20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİMAV - KÜTAHYA

Simav şantiyeye döndü

DEPREM SONRASI SİMAV ŞANTİYEYE DÖNDÜ

19 Mayıstaki 5,9’luk depremin vurduğu Kütahya’nın 25 bin 700 nüfuslu turistik ilçesi Simav, TOKİ’nin başlattığı 928 kalıcı konut ve 7 okul inşaatının yanı sıra belediyenin jeotermal, yol, kanalizasyon, park ve bahçe, parke taşı döşeme, vatandaşların da hasarlı binalarını onarım çalışmaları yüzünden bir anda şantiyeye döndü.

İlçenin dört bir yanında süren inşaat çalışmaları araç sürücüleriyle yayalara zor anlar yaşatsa da bu işten en kazançlı çıkan kesim esnaflarla inşaat ustaları ve vasıfsız işçiler oldu.

Bu günlerde ilçede çalıştırmak üzere inşaat ustası ile vasıfsız işçi bulmak neredeyse imkansız hale gelirken, bu kesim depremi fırsata dönüştürerek günlük çalışma ücretlerine yüzde yüz oranında zam yaptı.

İlçede önceleri günlük 50 TL’ye çalışan ustaların yevmiyeleri 100 TL’ye, 20 ile 25 TL arasında iş bulmakta güçlük çeken vasıfsız işçilerin yevmiyeleri de yüzde yüz zamlanarak 50 ile 60 TL’ye yükseldi.

Usta ve işçi bulmakta güçlük çeken bazı firmalar usta ve vasıfsız işçileri ilçe dışından temin ederek işlerini görmeye çalışırken, çatısını aktarmak, ufak tefek çatlak ve patlak yerleri sıvamak isteyen vatandaşlarda bu işleri kendileri görmeye başladı.

İlçe halkının en büyük şikayeti ise yıkım kararı alınan 666 konutun dev iş makineleriyle yıkım esnasında çıkardıkları toz ve gürültü. Balkonlarına doğru dürüst çamaşır bile asamadıklarından şikayet eden Simavlı ev hanımları yapılacak fazla bir şey olmadığını ve bir müddet daha bu mecburi oluşumlara katlanmak zorunda olduklarını kaydetti.

DEPREM SONRASI SİMAV ŞANTİYEYE DÖNDÜ
DEPREM SONRASI SİMAV ŞANTİYEYE DÖNDÜ
DEPREM SONRASI SİMAV ŞANTİYEYE DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2011 Salı 15:50:02
Güncelleme :19 Temmuz 2011 Salı 17:30:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?