22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİMAV - KÜTAHYA

Simav'a gelen turist sayısında artış

Termal ve tabiat turizmi açısından Türkiye'nin önde gelen yerlerinden olan Kütahya'nın Simav ilçesine gelen yerli ve yabancı turist sayısında her yıl artış olması ilçe esnafını ve yetkilileri sevindiriyor.

14 çeşit hastalığa iyi gelen şifalı suları ve yeşilin binbir tonunun sergilendiği tabii güzellikleri sayesinde Simav'a ilginin her geçen yıl artmasından memnuniyet duyduklarını belirten Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, "Geçtiğimiz yıla göre Simav'a gelen yerli ve yabancı turist sayısında büyük bir artış var. Son birkaç aydır Eynal kaplıcalarıyla Çitgöl kaplıcalarındaki otel ve motellerde doluluk oranı yüzde yüz" dedi.

Eynal başta olmak üzere Çitgöl ve Naşa Kaplıcalarına şifa aramak için gelenlerin aynı zamanda doğa turizmine de katkı sağladıklarını ifade eden Özdemir, "Simav hem şifa arayanların hem de yazın sıcağından kaçarak serinlemek isteyenlerin uğrak yeri haline geldi" diye konuştu.

Simav'ın 1450 rakımlı Gölcük Yaylası ve Krater Gölü başta olmak üzere bin 500 rakımlı Akdağ Yaylası ve Martlı Göleti'nin turistlerin ilgisini çektiğini vurgulayan Özdemir, "Simav'a ilginin her geçen yıl artması hem bizleri hem de esnaflarımızı sevindiriyor. Turistlerimize en iyi bir şekilde hizmet verebilmek açısından bizler Eynal kaplıcalarımızdaki mevcut 800 yatak kapasitemizi binin üzerine çıkarmak istiyoruz. Bunun için başladığımız 40 apart moteli önümüzdeki yıl tamamlamayı planlıyoruz. Bunun yanında ilçe esnafı da ilçeye gelen yerli ve yabancı turiste göre kendisini yenileyerek hizmet vermeye çalışıyor. Simav son yıllarda turizmden iyi gelir elde etmeye başladı. Bunun kıymetini yeni öğrendik" dedi.

Simav'a geçen yıl gelen yerli ve yabancı turist sayısı 250 bini bulurken bu yılın ilk yedi ayında bu rakamın şimdiden 250 bini bulması yetkililer ile ilçe esnafının yüzünü güldürdü.
iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 12:25:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?