20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİMAV - KÜTAHYA

Simav'a ikinci futbol sahası

Kütahya'nın Simav ilçesine ikinci bir futbol sahası yapılıyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne ait mevcut Akbaldır Stadyumu'nun bitişiğindeki boş araziye yapılan 90 metre uzunluğunda 60 metre genişliğindeki nizami ölçülerdeki yeni futbol sahasının bir an önce tamamlanarak hizmete açılması için Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği başta olmak üzere Simav Belediyesi büyük gayret sarf ediyor. Yaklaşık 250 bin YTL' ye mal olması planlanan ikinci futbol sahasının hafriyat çalışmasını üstlenen Simav Belediyesi mevcut iş makinelerinin yanı sıra Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin büyük bölümünü bölgede görevlendirdi.
Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, hafriyat çalışması yapılan alanın dağlık ve yamaçlardan oluşması üzerine ellerindeki dev hafriyat makinelerini bölgede görevlendirdiklerini ve belediye olarak üzerlerine aldıkları hafriyat kısmının bir an önce tamamlanmasına çalıştıklarını dile getirdi. Özdemir Simav'a yapılacak her türlü hizmete katkı sağlamaya çalıştıklarını belirterek, "Yeni yapılacak futbol sahamızda gençlerimize spor yapma olanağı sağlanacağı için imkanlarımızı buraya seferber etmeye karar verdik. Belediye olarak gençleri kahve köşelerinden kurtarmanın peşindeyiz" diye konuştu. 

Özdemir, ayrıca ilçe merkezinde bulunan futbol kulüplerine de her türlü maddi manevi desteği sağladıklarını sözlerine ilave etti. 

İlçede Kütahya birinci ve ikinci amatör liginin yanı sıra Kütahya Süper Amatör ligde top koşturan toplam 17 futbol takımının yer aldığına değinen Simav Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Mustafa Bilgin, nizami ölçütlerdeki yeni futbol sahasının tamamlandığında amatör kulüplerle spor karşılaşmalarına tahsis edileceğini bildirdi. Sıkışıklık önlenecek" dedi. 

Bilgin, çalışmalar esnasında yeni futbol sahasına açık tribünün yanı sıra doğal tribünde kazandırılarak daha çok futbolseverin yararlandırılmasının planlandığını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 13:09:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?