22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİMAV - KÜTAHYA

Simav'a yeni sulama göleti

Kütahya'nın Simav ilçesine İl Özel İdare Genel Sekreterliği bütçesinden sağlanan yaklaşık 1 milyon YTL dolayındaki ödenek ile sulama göleti yapılıyor. 

2008 yılında hizmete girmesi planlanan 550 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip sulama göletinde incelemelerde bulunan AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer, "Gölet 2008 yılında tamamlanacak, Bin 500 dönüm alanda sulu tarıma geçilecek, köylünün refah seviyesi yükselecek" dedi. 

İlçenin Bahtıllı ile Gümüşsu beldesi Boğazköy Mahallesi arasında kalan Çatalça mevkiinde yapımına 10 ay önce başlanan sulama göletinin belirlenen tarihte hizmete açılması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını ifade eden AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer, "Simav su kaynakları yönünden Kütahya'nın en zengin ilçeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Ancak bölgede yeterli sulama göleti sayısı çok az. Köylünün birim alandan daha çok gelir elde edebilmesi ve kuru tarımdan sulu tarıma geçebilmesi için Simav başta olmak üzere Kütahya'nın diğer ilçelerinde sulama göleti yapımına hız kazandırmak istiyoruz. Bundan sonra bölgelerde yapacağımız yatırımların başında sulama göletleri ilk sıralarda yer alacak" diye konuştu. 

AK Parti Kütahya Milletvekili Biçer, Simav'a yapılan Sulama Göleti'nin ödenek sıkıntısının bulunmadığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 15:07:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?