24
Mayıs
2024
Cuma
SİMAV - KÜTAHYA

Simav'da AB standartında süt işletme tesisi

Simav'da genç işadamı Mehmet Seven (25) tarafından 1 trilyon lira harcanarak süt işletme tesisi kuruldu.

Muradınlar Mahallesi’nde 2 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulan tesiste şimdilik 61 ithal ineğin bulunduğunu belirten genç işadamı Seven, "Bilgisayar destekli tesisimizde her şey otomatik. Avrupalı’nın istediği tarzda bir işletme kurduk. Türkiye’de 10 işletme arasında gösteriliyor. Hayvanlara yem ve otları bilgisayarlar yardımıyla saatinde verildiği gibi sağımlar da yine bilgisayarlara bağlı sağım makineleriyle yapılıyor. Hayvanın memesinden çıkan süt el değmeden artı 4 derecelik soğutma tanklarına gidiyor. Oradan da alıcı firmaya. Yani sütlere el değmiyor" dedi.

61 inekten şimdilik günde 650 litre civarında süt elde ettiklerini bildiren Seven, "İşletmemizin hayvan kapasitesi 240. Biz hayvan sayısını 120’ye çıkarmaya kararlıyız. Ancak süt fiyatlarının giderek düşmesi moralimizi bozuyor. Hijyenik şartlardan dolayı alıcı firma diğer sütlere nazaran bize 100 kuruş fazla fiyat ödüyor. İlerisi için şimdilik ümitliyim. Ancak devletin de bizim gibi örnek tesisleri desteklemesi lazım. İlçeye ve çevreye örnek olduk. Bugünlerde birçok firma ve kuruluş ve yatırım yapmak isteyenler gelip tesisimizi inceliyor. Bu bizi gururlandırıyor. Avrupa Birliği’ne girmeye hazırlandığımız şu günlerde bu tür tesislerin çoğalması gerekiyor diye düşünüyorum" diye konuştu.

Seven, sütleri Kütahya’nın Hisarcık İlçesi’nde bir işletmeye verdiklerini, Simav’da en fazla süt alıcısı durumdaki Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı ve Simav Kaymakamı Günay Özdemir’in de işletmeyi sıkça ziyaret edip bilgiler aldığını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2005 Pazartesi 14:29:06
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 16:56:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?