15
Haziran
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Simav'da derelerin suları çekildi

Kütahya'nın Simav ilçesinde, küresel ısınma sebebiyle birçok derede suların çekildiği bildirildi. İlçe genelinde kaynak sularının yanı sıra bir kaç yıl öncesine kadar vatandaşların balık tuttuğu, çocukların yüzdüğü derelerden artık su akmadığı ifade edildi.

Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, yaptığı açıklamada, "Birçok derede sular tamamen çekildi. Önceleri tarlasına gitmek için köprüleri tercih etmek zorunda kalan vatandaşlar suların tamamen çekilmesiyle köprülerden geçmeye gerek duymuyorlar. Köprüler artık kullanılmıyor" dedi.

Bir kaç yıl öncesine Simav'ın derelerinden akan su sesinin çok uzaklardan bile duyulduğunu hatırlatan Kadir Bütüner, "Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel ısınma yüzünden bol suları ile övündüğümüz Simav'da dereler tamamen kurudu. Bir gram bile su kalmadı" diye konuştu.

Derelerin kuruması ve suların çekilmesiyle vatandaşların tarım arazilerini şebeke sularıyla sulamasının son derece yanlış olduğuna işaret eden Bütüner, "Haziran ayında etkisini göstermeye başlayan sıcaklık artışına paralel önümüzdeki günlerde yeterli yağış düşmediği takdirde Simav'ı temmuz ve ağustos aylarında susuzluk bekliyor. Vatandaşları suyu tasarruflu kullanmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2007 Çarşamba 15:26:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mesut malçok IP: 88.251.240.xxx Tarih : 19.07.2007 18:35:41
eeeee millet suyu boşuna kullanırsa sonuç böyle olur.bu bize ders olsun