18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Simav'da eğitim atağı

Simav'da bu yıl içerisinde yapılması planlanan eğitim yatırımları vatandaşları sevindirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Uzun, Simav’ın Esenevler Mahallesi’nde yapılması planlanan merkez ana okulu ile anadolu öğretmen lisesi inşaatına önümüzdeki aylarda başlanacağını, çevre yolu üzerinde yapımı süren 4 Eylül İlköğretim Okulu inşaatınında eylül ayı sonuna kadar yetiştirileceği müjdesini verdi. Uzun, ilçede eksikliği hissedilen yabancı dil başta olmak üzere bilgisayar öğretmen açığının giderilmesi için de çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

03 - 06 yaş gurubu çocuklara yönelik Esenevler Mahallesi’nde yapımı planlanan Merkez Ana Okulu için gerekli olan 2 bin metrekarelik arsanın belediyece ücretsiz tahsis edildiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Uzun, "100 öğrenci kapasiteli merkez ana okul inşaatıyla ilgili her türlü plan ve projelerimiz hazır. Bakanlıkça gerekli ödenek de ayrıldı. 4 sınıftan oluşacak içerisinde oyun alanları, sınıflar, yemekhane ve yatakhanesiyle sosyal ve kültürel amaçlı bölümleriyle 250 metre kare kapalı bir alanı kaplayacak modern okulun temeli önümüzdeki Ağustos ayında atılacak ve yıl sonunda da teslim alacağız. Okul tamamlandığında 10 öğretmen görev alacak. Ayrıca 1992 yılından bu yana ticaret meslek lisesi bünyesinde eğitim vermeye çalışan anadolu öğretmen lisesinin de temelini atmaya hazırlanıyoruz. 5 katlı ve 700 öğrenci kapasiteli anadolu öğretmen lisesinin eylül ayında temelini atabilmek için Kütahya Milletvekilimiz Abdullah Cantimur, Devlet Planlama Teşkilatı’ndan (DPT) ihale onayını alabilmek için yoğun bir gayret gösteriyor. Onay alındıktan sonra 14 bin 500 metre karelik alan üzerindeki okul inşaatına hemen başlayabileceğiz. Anadolu öğretmen lisemizin de ödeneği hazır. Bu konuda hiçbir sorun yok" şeklinde konuştu.

Uzun ayrıca, yapım çalışmaları süren 4 Eylül İlköğretim Okulu’nun yeni eğitim dönemine yetiştirilmesi için her türlü gayretin gösterildiğini belirtti. Uzun, "Eğitim yatırımları tamamlandığında öğrenciler modern ve çağın gereklerine uygun eğitim alacaklarından ilçede eğitimin kalitesi de yükselecek" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2005 Pazartesi 16:28:15
Güncelleme :29 Haziran 2005 Çarşamba 11:48:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?