22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİMAV - KÜTAHYA

Simav'da eğitim hamlesi

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Pulluca köyü halkı okul yapıp, bölgede bulunan 9 köyün okul ihtiyacını giderecek. 

Pulluca mKöyü sakinleri yörelerindeki okul ihtiyacını gidermek için kolları sıvadı. 9 köyün öğrencilerinin başka ilçelere taşınması üzerine, köy halkı Pulluca Köyü İlköğretim Okulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği isimli dernek kurdu. Yapılacak 10 derslikli okul yeri için Simav'a bağlı Pulluca köyünü seçen dernek üyeleri işe proje yaptırmakla başladı. Yaklaşık 870 bin YTL'ye mal olması planlanan 10 derslikli 3 katlı tip proje için çalışmalara başlayan dernek üyeleri 4 yılda tamamlamayı taahhüt ettikleri okul için 21 Mayıs 2007 tarihinde Simav Kaymakamlığı'nda Kaymakam Samet Ercoşkun ile protokol imzaladı. Kendi okullarını kendileri yapmak isteyen dernek üyeleri halka açılarak yardım toplamaya başladı. Kısa sürede elde ettikleri yardımlarla köy içerisinde 700 metrekarelik bir arsa satın alan dernek üyeleri bu alana yapılacak okul inşaatı için geçtiğimiz gün sessiz sedasız temel attı. İnşaatın temeli için resmi bir tören düzenleyeceklerini belirten Dernek Başkanı Gürcan Demir, "Protokol kurallarına aynen uyacağız. 10 derslikli okulumuzu 4 yılda tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz" dedi. 

Kendisinin ilkokul mezunu olduğunu hatırlatan Gürcan Demir, "Bizler okuyamadık. Çocuklarımız okusun. 9 köy halkı el ele verdik. Eğitim için varımızı yoğumuzu satarak bu okulu yapmaya kararlıyız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 12:47:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ayşe BAYINDIR IP: 194.27.35.xxx Tarih : 1.10.2007 09:51:07

bir simavlı ve bir öğretmen adayı olarak yeni bir okulun yapılması sevindirici bir haber... bende taşıma eğitim gördüm ve sıkıntıda çektim. taşımalı eğitimin kaldırılması ülkemizin yerleşimi açısından imkansız ama yol mesafesi azaltmak mümkün köylümüz bunu başarmak için adım atmış canı gönülden tebrik ederim.öğrencilerimiz daha rahat koşullarda eğitim alsınlar.inşallah orada öğretmenlik yapmak nasip olur.