22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİMAV - KÜTAHYA

Simav'da jeotermal paneli

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde, Kaymakamlık ve DPÜ Teknik Eğitim Fakültesi'nin işbirliği ile düzenlenen 'Ekonomik ve teknik yönden jeotermal enerji' konulu panel yoğun ilgi gördü. 

Simav Teknik Eğitim Fakültesi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen panelde bölgede var olan jeotermal enerji kaynaklarının ilçe ve ülke ekonomisine katkı sağlamasına yönelik görüşler ortaya konuldu. Simav Teknik Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cem Şensöğüt, ilçedeki mevcut jeotermal enerjinin konut ve sera ısıtması başta olmak üzere termal turizm gibi sınırlı alanlarda kullanılabildiğini belirterek, "Simav elindeki nimetin kıymetini bilmiyor. Jeotermal enerji ilçede yeterince değerlendirilemiyor" diye konuştu.
 
Kütahya'nın jeotermal alandaki zenginliği nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından termal turizm merkezi ilan edildiğini belirten Şensöğüt, "Dış ülkeler jeotermal enerjiye devlet desteği sağlıyor. Ancak ülkemizde şimdilik böyle bir teşvik yok. Jeotermal enerji kullanımının da en kısa sürede devlet desteğine alınması gerekiyor" diye konuştu. 

Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun ile Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir ilçedeki jeotermal enerji kullanımıyla ilgili bilgiler verdi. Panele konuşmacı olarak Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Köse ile aynı Fakültenin Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Alim Işık, jeotermal enerjinin teknik ve ekonomik kullanımıyla ilgili çeşitli bilgiler sundu.
iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 17:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cengiz diler IP: 88.246.151.xxx Tarih : 13.05.2007 16:05:14
sayın kaymakamım siz memleketimizin bütün sorunlarınla tek tek ilgilenmeye çalışıyorsunuz.görevinizde başarılar.sayın kaymakamım acembaba mah.de jeotermal gelir mi acaba