20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİMAV - KÜTAHYA

Simav'da kapatılan SETAŞ yeniden açılıyor

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde ekonomik kriz yüzünden yaklaşık 8 aydır kapalı olan Simav Orman Mahsulleri Endüstri Anonim Şirketi (SETAŞ), kiralama yöntemiyle yeniden üretime başlayacak.
Fabrikanın yönetim kurulu başkanı Nurullah Koyuncuoğlu, sunta ve suntalam bölümü ile kontraplak bölümünün bir kısmının iki ayrı firmaya birer buçuk yıllığına kiraya verildiğini, işçilerin ağustos ayı başında iş başı yapacaklarını bildirdi. Fabrikanın ülkede yaşanan ekonomik kriz yüzünden kapandığını bildiren Koyuncuoğlu, "Sunta ve kontraplak ağırlıklı olmak üzere çeşitli orman ürünleri üretimi yapan fabrikamız Simav'ın tek tesisiydi. Kapanınca hem işçiler perişan oldu, hem de ilçe ekonomisi zor durumda kaldı. İşçilerimizin daha fazla perişan olmaması için bazı bölümlerin kiraya verilmesini kararlaştırdık. Fabrikanın sunta ve suntalam üretimi yapan bölümünü Eskişehir, kontraplak bölümünün bir kısmını da Bursa'da aynı işi yapan firmalara birer buçuk yıllığına kiralık. Bu firmalar ağustos ayı başında üretime başlayacaklar. Sanıyorum 100 kadar işçi yeniden iş başı yapabilecek" diye konuştu.
SETAŞ'ta daha önce 410 işçinin çalıştığı öğrenildi.
iha-kütahya
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2004 Salı 14:35:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ekrem padir IP: 88.230.66.xxx Tarih : 19.03.2007 16:23:34
öncellikle çok geçmiş olsun.bende orman ürünleri ile ilgili yer açıyorum.setaş ıda bilmiyordum.tekrar çalışmaya başlarsanız.sizden orman ürünlerini almak ve sizinle çalışmak istiyorum.hayırlı çalışmalar.