31
Mayıs
2024
Cuma
SİMAV - KÜTAHYA

Simav'da kar etkisini artırdı

Kütahya'nın Simav ilçesinde, 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini artırmaya başladı. Kar nedeniyle kayganlaşan yollar, adeta buz pistine döndü. Bir çok araç, buzlu yollarda ilerlemekte güçlük çekti. 

Kar yağışı, Simav'da etkisini artırarak devam ediyor. Özellikle sabah saatlerine yağan kar nedeniyle yollar iyice kayganlaştı. Birçok sürücü, araçlarına buzlu yollardan çıkarmak için büyük uğraş verdi. Bazı vatandaşlar da donan araçlarına sıcak su dökerek açmaya çalıştı. Sürücüler, kayan araçları kurtarmak için çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. Simav Belediyesi ekipleri de, yolların buz tutmaması için tuzlama çalışmalarına devam etti. Kar kalınlığı şehir merkezinde 10 santimetreye ulaştı. Yüksek kesimlerde ise kar kalınlığının 30 santimetreyi bulduğu bildiriliyor. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının ileriki günlerde etkisini yitireceğini ancak hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düşebileceği uyarısında bulundu. 

Meteoroloji yetkilileri, ayrıca önümüzdeki hafta başından itibaren Simav'ın yeni bir yağışlı havanın etkisi altına gireceği ve bölgede yoğun kar yağışı beklediklerini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 12:55:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?