19
Mayıs
2024
Pazar
SİMAV - KÜTAHYA

Sİmav'da karakaçanlar yarıştı

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Karacahisar Beldesi’nde, belediye tarafından ilk kez düzenlenen "Merkep Yarışı" renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.
Futbol sahasında tozu dumana katan karakaçanlar 100 metrelik yarışı önde bitirebilmek için amansız bir mücadele örneği sergilediler. 100 metreyi 22 saniyede tamamlayan Hakkı Balaban isimli vatandaşın "Serçe" isimli merkebi bu başarısından dolayı kendisi 50 kilo arpa kazanırken sahibine de 25 milyonluk gömlek kazandırdı.
Birbirinden güçlü 15 merkebin girdiği yarış izleyenleri gülmekten kırdı geçirdi. Gençlerden ziyade yaşlı süvarilerin rağbet gösterdiği yarışmada bir çok süvari yarışı tamamlayamadan eşek sırtından yere düştü. Kimi süvari de azğın karakaçanlar altında ezilme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.
Yarışma sonunda Emrullah Özdinç’e ait "Fırıldak" isimli merkep ikinci, Kamil Ergül’e ait "Atmaca" isimli merkep üçüncülük elde etti. Yarışmada dereceye giren merkeplerin sahiplerine Simav Belediye başkanı Ali Tekel tarafından birer gömlek hediye edildi. Beldede her ailede bir merkebin bulunduğunu ve vatandaşların kahve sohbetlerinde merkeplerinin güçlerini ön planda tutan iddialara girdiğini bildiren Tekel, "Bu iddiaları resmileştirmek için böyle bir yarışma düzenledik. Sanıyorum ülkemizde ilk kez yapılıyor. Biz bundan böyle bu yarışmayı geleneksel hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bu yarış kasabamızın tanıtımında önemli bir rol oynayacaktır" diye konuştu.
KÜTAHYA - İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2004 Çarşamba 14:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ersin dal IP: 78.178.219.xxx Tarih : 11.05.2008 14:50:51

yarışların adil olamadığını düşünüyorum