22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİMAV - KÜTAHYA

Simav'da kiraz dövizle satılacak

İç Ege'nin meyve ve sebze ambarı olan Kütahya'nın Simav ilçesinde kiraz üreticileri mahsulünü bu yıl dövizle satmaya hazırlanıyor. 

Simav başta olmak üzere Pazarlar ve Şaphane ilçelerinde bu yıl küresel ısınma ve dolu afeti yüzünden kiraz rekoltesinde 5 bin ton dolayında bir düşüş beklediklerini belirten Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, "Bölge üreticileri karar aldı. İhracata yönelik Napolyon cinsi kirazlarımızı bu yıl döviz karşılığı satmayı düşünüyoruz" dedi. 

Bölgenin en iyi kirazını yetiştirdikleri iddiasında bulunan Bütüner, "İhracatçı firmalar ayağımıza kadar gelip kirazlarımızı alıp İngiltere başta olmak üzere Almanya, Fransa, İtalya, Rusya ve Arap ülkelerine ihraç ediyor. Ürün bedellerini müstahsile Türk lirası olarak ödüyorlar. Bu durum çiftçimizin az kazanmasına yol açıyor. Bunun önüne geçmek için üreticilerimiz karar aldı. Bu yıl ürünlerini döviz üzerinden pazarlayacaklar. Kilosunu 3 dolardan aşağı vermeyecekler. Alıcı firmalar hazırlığını buna göre yapsınlar" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 12:48:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?