29
Mayıs
2024
Çarşamba
SİMAV - KÜTAHYA

Simav'da TOKİ konutları yükseldi

Kütahya'nın Simav ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve belediyenin işbirliği ile geçtiğimiz mayıs ayında temelleri atılan TOKİ konutlarının yapımı hızla sürüyor. Dar ve orta gelirli ailelere yönelik ilçenin Muradınlar Mahallesinde yaptırılan 192 TOKİ konut inşaatının hızla yükselmesi ev sahibi olma hayali ile yaşayan vatandaşları sevindiriyor. Konutların yapıldığı alanın Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknik Eğitim Fakültesi ve Simav Meslek Yüksek Okulunun bulunduğu Simav Kampusu ile dünyaca ünlü Eynal Kaplıcalarına olan yakınlığı dolayısıyla bir anda kentin en gözde yerleşim birimi haline dönüştüğünü vurgulayan Simav'ın bağımsız belediye başkanı Rıza Özdemir, konutların tamamlanmasıyla bölgede yeni ve çağdaş bir Simav'ın kendiliğinden oluşacağını kaydetti.


Konutların 500 günde tamamlanmasının planlandığını dile getiren Özdemir, vatandaşların evlerine bir an önce kavuşabilmelerini sağlamak amacıyla bölgeyi her gün en az bir kez ziyaret ederek inşaatı üstlenen Öz Fidan firmasının yetkilileriyle görüştüğünü ve karşılaşılan sorunların aşılması için belediye olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını anlattı.


Yoğun bir tempo ile sürdürülen çalışmalar sonucu konutların daha erken teslim edileceği yönündeki iyimserliğini taşımaya devam ettiğini belirten Özdemir, bölgenin yol, içme suyu, ulaşım, jeotermal enerji ile ısınma gibi sorunların çözümü için çalışmalara şimdiden başladıklarını kaydetti.


Özdemir, TOKİ konutlarının bulunduğu alanda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan Kapalı Spor Salonu inşaatının tamamlanmasının yanında Kredi ve Yurtlar Kurumunun yakında 500 kişilik öğrenci yurdu yapacak olmasının bölgenin önemini bir kat daha artıracağına inandığını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 18:43:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?