22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİMAV - KÜTAHYA

Simav'da uyuşturucu operasyonu

Kütahya'nın Simav ilçesinde uyuşturucu imal ve ticareti yapan ve suç işlemek maksadıyla örgüt kurdukları iddia edilen 4 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Simav'da 4 kişinin uyuşturucu imal ve ticareti yaptığı ve aynı zamanda suç işlemek maksadıyla örgüt kurdukları yönünde Kütahya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerden aldığı istihbaratı değerlendiren Simav jandarması, Cumhuriyet Başsavcılığı ile birlikte bu kişilere yönelik operasyon başlattı. Operasyonda şebeke üyelerinden O.Y (52), N.T. (34), C.Ç (44) ve R.Ç (44)'nin ev, araç ve eklentilerinde 18.5 kilogram kubar esrar, 2 adet tabanca ve bir adet otomatik av tüfeği ile bu silahlara ait muhtelif fişek, bir adet elektronik tartı,, 2 adet telsiz ile bu şahısların kendilerine ait evlerinin bahçelerinde ektiği bin 285 kök Hint keneviri ele geçirildi.

Öte yandan ekiplerin Simav ilçesinde yaptığı operasyonlarda dişi Hint keneviri eken 3 kişi ile silah ve mühimmat kaçakçılığı yapan bir kişiyi yakaladığı öğrenildi. Kendilerine ait ev, tarla ve eklentilerinde dişi Hint keneviri ektiği belirlenen H.T. (73), A.Ç (74) ve M.T (51)'nin çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptığı belirlenen A.B. ( 64) isimli vatandaşın ise mahkeme tarafından tutuklanarak Simav Kapalı Cezaevi'ne gönderildiği öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2007 Çarşamba 16:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?