20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİMAV - KÜTAHYA

Simav’ın en sağlam binası

SİMAV’IN EN SAĞLAM BİNASI

Türk Mühendis ve Mimarlar Odası (TMMOB) Bursa Şubesi, 19 Mayıstaki 5.9’luk depremin ardından yüzde 55’i hasar gören Kütahya Simav’daki 13 bin dolayındaki konutta incelemelerde bulundu.

İlçede Fatih Mahallesi Kışla Caddesi üzerindeki Ali Haydar Özlüer isimli vatandaşa ait 4 katlı betonarme binayı ilçenin en sağlam binası olarak seçen TMMOB Bursa Şubesi, binanın fotoğrafını ve inceleme sonucunda ulaştıkları gerekçeleri odanın aylık yayın organı olan Türkiye Mühendislik Haberleri Dergisinin Haziran sayısında yayınlayarak üyelerine duyurdu.

Simav’ın en sağlam binasının proje mühendisi ve sorumlusu 15 yıllık inşaat mühendisi Ahmet Çark, genç yaşta yakaladığı başarıyı meslek ilkelerine bağlı kalmaya borçlu olduğunu söyledi.

Çark şunları kaydetti: “ Söz konusu binada deprem yönetmeliği neyi gerektiriyorsa onu uyguladım. Başlangıçta bina sahibi yaptıklarıma itiraz etmiş olsa da depremde herkesin evi ufak tefek hasar görürken projesi ve sorumluluğu bana ait olan binanın 5.9’luk depremde sapasağlam ayakta durması ve en ufak bir çatlağın bile meydana gelmemesi beni gururlandırdı.”

SİMAV’IN EN SAĞLAM BİNASI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2011 Pazar 23:19:04
Güncelleme :20 Temmuz 2011 Çarşamba 09:55:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?