27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİMAV - KÜTAHYA

Simav’ın 'paylaşımına' tepki

Jeotermal başta olmak üzere Kütahya Simav’ın yer altı enerji kaynaklarının son çıkan Maden Yasası'na göre zengin şirketlerin eline geçmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Simav Muhtarlar Derneği Başkanı Raif Adıgüzel, zengin şirketlerin Simav’ın yer altı enerji kaynaklarına göz dikmelerini kabullenemediklerini söyledi.

Konunun Belediye Başkanı Kasım Karahan tarafından tesadüfen öğrenilmesinin de ayrı bir komedi olduğunu dile getiren Adıgüzel, Simav halkının bunu yapanları asla affetmeyeceğini ifade etti.

Son çıkan Maden Yasası'na göre Eynal Kaplıcaları'nda mevcut jeotermal enerji kaynaklarının ülke çapında ün yapmış güçlü bir şirketin, Simav’ın köyleriyle birlikte tamamında bulunan yer altı zenginliklerinin de 22 zengin şirket tarafından parsellenmiş olduğunun Belediye Başkanı Kasım Karahan tarafından tesadüfen öğrenilmiş olmasını değerlendiren Simav Muhtarlar Derneği Başkanı Raif Adıgüzel, hakların yeniden kazanılması için Belediye Başkanı Kasım Karahan’ın başlatmış olduğu onur mücadelesinde yanında olduklarını bildirdi.

Adıgüzel, ”Zenginler yanılıp yenilip de sakın Simav halkını hafife almasınlar. Bizi uyutup yer altı zenginliklerimizi elimizden alacaklarını sananlara cevabımız çok sert olacaktır. Bu hususta hukuk önceliğimiz olmak üzere Belediye Başkanımız Sayın Kasım Karahan’ın izleyeceği yol haritasında kendisinin yanında olduğumuzu ve hiçbir zaman yalnız bırakmayacağımızı kamuoyunun bilmesinde yarar görüyoruz” şeklinde konuştu.

Adıgüzel, Simav’a bu çirkin oyunu tezgahlayanların yaptıklarının yanlarına kar kalmayacağını ve vatandaşların bunun hesabını sandıkta mutlaka soracağını hatırlattı.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 14:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?