19
Mayıs
2024
Pazar
SİMAV - KÜTAHYA

Simavlı çiftçi meyvecilikten tavukçuluğa yöneldi

Kümeslerde halen 800 bin civarında etlik piliç bulunduğunu bildiren Kuşu Belediye Başkanı Halil Ergenç, kendilerinin de çiftçilere alt yapı hizmeti verdiklerini söyledi.

Beldenin iklim şartlarının kümes hayvancılığına uygun olmasının talebi artırdığını belirten Ergenç, "Salihli, Uşak, Akhisar ve Denizli’de bulunan büyük firmalar beldemize gelerek, kümesi bulunan vatandaşlara civciv, yem ve ilaç temin ediyor. Daha sonra 40 günde bir gelerek tavukları satın alıyorlar. Tavukçuluğun kasabamızda hızla gelişmesi işsizliği sona erdirdi. Biz ayrıca kümes yapmak isteyen vatandaşlara belediye olarak her türlü alt yapı hizmetini sunuyoruz. Geçtiğimiz yıl 40 olan kümes sayısı bu yıl 100’ü buldu. Bu da bizleri mutlu ediyor. Şimdi kasabamızda meyvecilikten ümidine kesen herkes tavukçuluk yapmaya başladı" diye konuştu.

Simav’a bağlı Kuşu Beldesi’nde önceleri vatandaşların elma ağırlıklı olmak üzere vişne yetiştirdiği, ancak son yıllarda hem elma ve hem de vişnenin para etmemesi yüzünden çiftçilerin tavukçuluğa yöneldiği bildirildi

iha-simav
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2004 Cuma 15:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?