22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİMAV - KÜTAHYA

Simavlı itfaiyecilere sıkı eğitim

Kütahya'nın Simav Belediyesi bünyesindeki itfaiye ekibi, yangınlara en kısa sürede müdahale edebilmek için sabahları ve boş zamanlarında spor yaparak formlarını koruyor. 

Simav Belediyesi İtfaiye Amirliği ekipleri, 10'ar kişilik gruplar halinde 3 vardiya olarak çalışıyor. 4 arozöz, 3 motopomp ve bir pikap ile günün 24 saati olası bir yangına karşı tetikte bekleyen itfaiye erleri boş zamanlarını eğitim ve spor çalışmalarıyla değerlendiriyor. 

İtfaiye Amiri Mustafa İşleyen, "Personelin yangın esnasında her zaman çevik ve atak olması için hep birlikte sürekli eğitim ve spor çalışmaları yapıyoruz. Spor çalışmalarına hizmet binasının avlusunda ısınma hareketleriyle başlıyoruz. Daha sonra dışarıya çıkıp bir komando gibi spor çalışması yapıyoruz. 2 saat kadar süren sporun ardından eğitim başlıyor. İtfaiye erlerimiz yangına müdahale konularında uzmanlarından dersler alıyor" diye konuştu. 

İtfaiye erlerinin her zaman çevik ve atak olması gerektiğini belirten Simav Belediyesi İtfaiye Amiri Mustafa İşleyen, "Yangın esnasında canlarını tehlikeye atarak söndürme çalışması yapan itfaiye erlerimizin sürekli formda olması gerekiyor. Bir asker kadar önemli olan itfaiye erlerimizi batılı ülkelerde olduğu gibi yangına en kısa sürede müdahale edebilmesi için sürekli formda kalması gerekiyor. Bunun için de boş zamanlarında bir asker gibi sıkı bir kondüsyon ve kros yapıyoruz. Bir itfaiye eri her an için dinamik, çevik ve atak olmalı" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 14:24:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?