20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİMAV - KÜTAHYA

'Spor tesislerimiz yetersiz'

Kaymakam Rıza Dalan, Simav'a bir ziyarette bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Murat Cengiz, ile birlikte Belediye Başkanı Rıza Özdemir, İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Turan, İl Genel Meclisi Daimi üyesi İsmail Gönen'le bir araya geldi.


Simav'da spor yapma çağında olan önemli bir çoğunluğun bulunduğunu belirten kaymakam Dalan, Simav'ın spor tesislerinin Simav'a ve insanlarına yakışmadığını, yetersiz olduğunu söyledi.


Akbaldır Stadı kenarında yapımı devam eden Gençlik Merkezinde bir incelemede bulunan heyet daha sonra Akbaldır Futbol sahasını inceledi. İlçenin futbol oynanabilecek tek tesisi olma özelliğini taşıyan futbol sahasının hiç dinlendirilmeden hizmet vermesinin çim alana zarar verdiğinin belirtilmesi üzerine Stadın üst kısmındaki alana ikinci bir futbol sahasının yapılmasına karar verildi.
Bu alanda yapılan görüşmede Belediye Başkanı Rıza Özdemir, destek verildiği takdirde belediyenin iş makineleriyle futbol sahası alanının hafriyatını yapabileceğini ifade ederek, “Simavlı gençlerimizin spor alanlarına kavuşması en büyük dileğimdir. Bunun için Eynal Kaplıcalarında yaptırdığımız çim futbol sahası bölgemize örnek teşkil etmektedir” diye konuştu.


Akbaldırdaki incelemelerden sonra Eynal Kaplıcalarına geçen heyet, burada belediye tarafından yapımı büyük ölçüde tamamlanan çim futbol sahasında incelemede bulundu. Çim futbol sahasının Kütahya'nın hiçbir ilçesinde bulunmadığını anlatan Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, “Öğrendiğimize göre Fakülte yanına yapılan kapalı spor salonu bu yılın sonunda bitirilecek. Bu salon Simav'ın önemli bir ihtiyacını giderecektir. Bundan böyle Simav'a yapacağım ziyaretler, sporun gelişmesi ve spor alanlarının iyileştirilmesi adına devam edecektir” dedi.


Son olarak Leyyekkürü bölgesindeki futbol sahasında inceleme yapıldı. Kaymakam Rıza Dalan, futbol sahasının, soyunma odalarının ve tuvaletlerinin çok kötü durumda olduğunu görünce tepki gösterdi. Dalan, “Bu tesis kesinlikle Simav gençliğine yakışmıyor. Bu tesisin sorumluları gençlerimize layık ortamları oluşturmak zorundadırlar. Bu tesislerin düzelmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ödenek göndermelidir. Böylece Simav gençliğine gösterecekleri önem de ortaya çıkacaktır” şeklinde konuştu. 

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 13:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?