18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Süt üreticileri 'birlik' oluşturuyor

Üreticilerden topladığı günlük 50 ton civarındaki sütü Köylere Hizmet Götürme Birliği vasıtasıyla büyük firmalara pazarlayarak ilçe ekonomisine katkı sağlayan Simav Kaymakamı Günay Özdemir, Mahalli İdareler Yasası’nda yapılan son değişiklik uyarınca bu görevi bırakacaklarını bildirdi.

Özdemir süt üreticilerine, "Son yasaya göre 7 yıldan bu yana bizim yaptığımız bu işi bundan böyle Süt Üreticileri Birliği olarak sizler yapacaksınız" dedi. Simav’da Süt Üreticileri Birliği oluşturulması için Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen toplantıya katılan Kaymakam Özdemir, "Süt toplama işini artık bundan sonra sizler kendiniz yapacaksınız. Biz kaymakamlık olarak size tecrübe ve bilgi desteğimizi sürdüreceğiz. Ayrıca Köylere Hizmet Götürme Birliğinin elinde bulundurduğu 11 merkezdeki Süt Toplama Tesisleriyle soğutma tanklarını size devredeceğiz" şeklinde konuştu.

İlçede süt inekçiliğinin tarımın lokomotifi konumunda olduğunu bildiren Özdemir, "Süt toplama işine benden önceki kaymakam arkadaşım Sefa Çetin döneminde başlanmış. Bizler görevi devraldıktan sonra bu işi daha da geliştirdik. Şimdi her evde en az iki ithal inek bulunuyor. Vatandaşlar elde ettikleri sütleri bize teslim ediyorlar. Bizler de 11 ayrı merkezde bulunan tesislerimizde artı 4 derecede soğutarak büyük firmalara pazarlayarak ilçe ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlıyorduk. Kazandığımız paralar ile devlete bağlı kalmaksızın köylerin acil çözüm bekleyen sorunlarını çözüme kavuşturuyorduk. Yeni yasaya göre şimdi bu işten elimizi çekiyoruz. Oluşacak yeni Süt Üreticileri Birliği’nde İlçe Tarım Müdürlüğü doğal olarak yer alacak. Bizler de yılların deneyim ve tecrübesini sizlere aktarmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Toplantıya katılan Simavlı süt üreticileri, yeni birliğin bir an önce kurulması için çalışma başlattı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 13:24:20
Güncelleme :1 Temmuz 2005 Cuma 17:08:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?