22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİMAV - KÜTAHYA

Tarihi okul binası kültür merkezi olacak

Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı Demirciköy Beldesi'nde, Cumhuriyet döneminde yapılan ve günümüzde kullanılmayan tarihi okul binasının Kültür Merkezi'ne dönüştürüleceği bildirildi. 

Cumhuriyetin ilan edildiği 1923 yılında taş ve ahşap malzeme kullanılarak yapılan tarihi okul binasının hasar gören çatı ve bazı duvarlarının aslına uygun bir biçimde restore edilerek tekrar halkın istifadesine açılmasının planlandığını belirten Demirciköy Beldesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Peker, "Tarihi okul binamızın restore edilerek Kültür Merkezi'ne dönüştürülmesi için Eskişehir Anıtlar Koruma Kurulu'na bir proje ile müracaatta bulunduk. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan mali destek sağladığımız projemiz uygun bulunduğu takdirde belediyemizin de desteği ile kullanılmayan eski okul binamızı Kültür Evi'ne dönüştürmeyi planlıyoruz" dedi. 

Simav'ın ilk Kültür Merkezi'nin Demirciköy Beldesi'nde faaliyete geçeceğini ifade eden Başkan Peker, "Kültür Merkezi'ne dönüşecek tarihi eski okul binamızda toplantı salonu, kütüphane ve etnoğrafik eserlerin sergileneceği bir de müze yer alacak. Tarihi okul binası yeniden canlanacak" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 17:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?