31
Mayıs
2024
Cuma
SİMAV - KÜTAHYA

Türkiye sirki nefesleri kesti

Türkiye'nin uluslararası gösteri standartlarına sahip ilk ve tek kapalı salon sirki özelliği taşıyan Türkiye Sirki, Kütahya'nın Simav ilçesinde sahne aldı. "Görkemli" adlı gösterisiyle Türkiye turuna çıkan sirk, Simav Belediyesi'nin katkılarıyla Yeni Düğün Salonu'nda iki gün boyunca izleyenlerin nefeslerini kesen gösteri sundu. Sanat Yönetmeni Ulaş Cankurt organizasyonunda Türk, Bulgar ve Ukraynalı sihirbaz ve şovmenlerden oluşan sirkte ayağını başına değdiren lastik kız, ateş yutan adam, dev piton yılanı ile dans eden kız ve genç kızı kutunun içinde saklayıp parçalara ayıran sihirbazın gösterileri izleyenleri şaşkına çevirdi.


Sirkte palyaçolar, eğitimli hayvanlar, ateşbazlar ve sihirbazlar ilginç oyunlar sahneledi. İlk olarak onlarca halkayı vücuduyla çevirmeyi başaran Ukraynalı güzelin ardından sahne alan Bulgar plastik kızın şovu ilgiyle izlendi.


Türkiye Sirki'nde 3 metrelik dev piton yılanı ile sahneye çıkan Bulgar dansçı, seyircinin nefesini kesti. Ayağını başına değdiren lastik kız da alkışlandı. Sanat Yönetmeni Ulaş Cankurt da, ateş gösterisi yapıp dili ile yanan meşaleleri söndürdü.
Ulaş Cankurt, klasik sirk kültürünü değişik bir tarzda, modern sirke dönüştürüp Türkiye'de gösteri sanatlarına değişik bir zenginlik kattıklarını ifa etti. Cankurt, katkılarından dolayı Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir ile gösterilerine yoğun ilgi gösteren Simav halkına teşekkür etti," Simav ve Simav halkını çok sevdik. En kısa sürede sizlerle yeniden buluşmak istiyoruz. Yeniden geleceğiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 11:45:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?