26
Mayıs
2024
Pazar
SİMAV - KÜTAHYA

Üç ayrı gazetede yazıyor

GÖNÜL GÖZÜYLE YAZIYOR

Kütahya'nın Simav ilçesinde oturan 33 yaşındaki görme engelli ve ortaokul mezunu Güngör Avcıoğlu, 3 yerel gazetede köşe yazısı yazıyor.

Haftada birer gün Yeni Kütahya gazetesi, Simav'ın Sesi gazetesi ve İlkhaber gazetelerinde köşe yazısı yazan doğuştan görme engelli Avcıoğlu, hedefinin ulusal bir gazetede de köşe yazısı yazmak olduğunu söyledi. Yazılarını konuşan bilgisayar aracılığıyla yazan Avcıoğlu, yazdığı her makalenin ses getirdiğini ifade etti.

Görme engelli bir kişinin de ünlü bir yazar olabileceğini belirten Güngör Avcıoğlu, "Bir yıldır 3 ayrı gazetede haftada birer gün köye yazısı yazıyorum. Yazılarımı hissederek yazıyorum. Hissettiklerimi yazıyorum. Yazılarımı konuşan bilgisayar aracılığıyla kaleme alıyorum. Ülke gündemini konuşan bilgisayar aracılığıyla internetten takip ediyorum. Gelen mailleri de aynı bilgisayardan okuyorum. Görme engelli bir kişinin de ünlü bir yazar olabileceğini düşünüyorum. Hedefimi bu istikamette koydum. Genel bir gazetede de köşe yazısı yazmak istiyorum. Şimdiye kadar yazdığım tüm yazıları yerel bazda yazdım. Yazmaya büyük merakım var. Bazı okuyucularım, 'Sen görme engellisin, Simav'ın, Kütahya'nın meselelerini nasıl yazıyorsun?' diye soruyor. Ben hissettiklerimi yazdığımı söylüyorum. Bir yazı yazıyorum, gündeme uygun oluyor. Şimdiye kadar yüzlerce köşe yazısı yazdım, hemen hemen hepsi ses getirdi" dedi.

GÖNÜL GÖZÜYLE YAZIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 12:15:03
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 23:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?