19
Mayıs
2024
Pazar
SİMAV - KÜTAHYA

Umre kayıtları başladı

SİMAV'DA UMRE KAYITLARI BAŞLADI

Hac farizası için kutsal topraklara gidemeyen, gidecek gücü olmayan, ya da şimdilik sadece umre yapmak isteyen vatandaşlar için, Diyanet İşleri Başkanlığı 2010 yılı Umre turlarını başlattı. Bu yıl Umre'ye gitmek isteyenler için kayıtların başladığını bildiren Kütahya’nın Simav Müftüsü Şükrü İkiz, Diyanet İşleri Başkanlığının hacca gidemeyen ve hac farizasını yerine getiremeyen vatandaşların dilek ve temennilerini dikkate alarak umre programları düzenlediğini bildirerek, bütün Otel Tiplerin açık büfe, diğer normal ve ekonomik tiplerin ise yemekli olduğunu söyledi.

Müftü Şükrü İkiz, bu yıl bahar, yaz ve Ramazan turları olmak üzere, bir haftalık, 10 günlük ve 14 günlük Otel tipler, 20 günlük Normal tipler ve 14 ve 26 günlük Ekonomik tipler ile Mübarek Ramazanın tamamını kapsayan programlar planlandığını söyledi. Müftü İkiz, bu yıl ücretlerin geçtiğimiz yılın aynısı olduğunu ve herhangi bir artışın söz konusu olmadığını bildirdi. Birinci tur başvuru süresinin 9 Şubat 2010 da sona ereceğini hatırlatan İkiz, bu turlara katılmak isteyenlerin kayıt süresi içerisinde işlemlerini tamamlamaları uyarısında bulundu.

Müftü İkiz, ayrıca, umreye gitmek isteyen vatandaşların, ilçe müftülüğü, cami görevlileri, http://hac.diyanet.gov.tr adreslerinden gerekli bilgilere ulaşabileceklerini kaydetti. Şükrü İkiz, Diyanet İşleri Başkanlığının geçen yıl olduğu gibi, bu yılda Umreye gidecek olan vatandaşlara; El Çantası ,Hicaz Albümü, Umre Rehberi, Umre Duaları, Umre Tanıtım CD si, Umre Not Defteri ve Kalem, Seccade, Tesbih, Terlik kılıfı gibi ilk etapta lazım olacak bir hediye paketi sunduklarını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 11:59:05
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 12:03:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?