18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Üniversiteliler otogara akın etti

SİMAV'DA DEPREM(2)

Kütahya'nın Simav ilçesinde gece yarısı 23 dakika ara ile art arda 4 kez meydana gelen orta şiddetindeki depremler can ve mal kaybına yol açmazken paniğe kapılan çok sayıda vatandaşı sokağa döktü.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi'nden alınan bilgiye göre, ilk deprem saat 02.36'da 3,3 büyüklüğünde gerçekleşti. Birinci derece deprem kuşağındaki Simavlılar alışık oldukları 3.3 büyüklüğündeki depreme aldırış etmedi. Ancak ilk depremden 7 dakika sonra meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremle kendilerini gece kıyafetleriyle sokağa attı. İkinci depremin ardından saat 02.47'de 3 büyüklüğünde bir başka artçı şoku yaşayan Simavlılar saat 02.59'da 4.2 büyüklüğündeki deprem sonrası sabah ezanlarına kadar evlerine giremedi, geceyi sokaklarda geçirdi.

 

2 BİN 200 ÜNİVERSİTELİ OTOGARA AKIN ETTİ

Depremde en çok paniği üniversite öğrencileri yaşadı. Yurtların yanı sıra kiralık evlerde konaklayan 2 bin 200 dolayındaki üniversiteli memleketlerine gitmek üzere otogara akın etti. Ancak depremin meydana geldiği saatlerde otogarda araç bulamadıkları için sabahı beklemek zorunda kaldılar.

Öte yandan Simav'da otellerde konaklayan vatandaşların bazıları da yaşadıkları deprem şokunun ardından otellerinden ayrılarak kendilerine ait araçlarıyla civar ilçelere gitme ihtiyacını hissetti. Depremin ardından 16 mahallenin tamamını dolaştığını söyleyen Belediye Başkanı Kasım Karahan, can ve mal kaybının yaşanmamış olmasının tek teselli kaynağı olduğunu söyledi.Simav'da gece yarısı meydana gelen depremlerin Kütahya merkez başta olmak üzere çevre ilçelerden de hissedildiği bildirildi.

Gece yarısı saat 03.21'de Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde 3.3, büyüklüğünde hafif şiddette başka bir deprem meydana gelirken, Kütahya'nın Şaphane ilçesinde en küçüğü 3, en büyüğü 3.2 olmak üzere meydana gelen hafif şiddetindeki depremler de vatandaşları sokağa döktü.

Simav başta olmak üzere Kütahya'nın Pazarlar ve Şaphane ilçelerinde meydana gelen depremlerin Kütahya il merkezi ile çevre ilçelerden de hissedildiği bildirildi.

SİMAV'DA DEPREM(2)
SİMAV'DA DEPREM(2)
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 10:25:02
Güncelleme :2 Mart 2010 Salı 16:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?