19
Mayıs
2024
Pazar
SİMAV - KÜTAHYA

Üniversitelilere paso müjdesi

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE PASO MÜJDESİ

Kütahya’nın Simav Belediyesi, Dumlupınar Üniversitesine (DPÜ) bağlı Simav Teknoloji Fakültesiyle Simav Meslek Yüksekokulunda (SMYO) okuyan 2 bin dolayındaki üniversite öğrencisini ulaşım konusunda sevindirecek bir çalışma başlattı.

Simav’ın DP’li Belediye Başkanı Kasım Karahan, nüfusunu Simav’a aldıran üniversite öğrencilerine aylık 25 lira karşılığında paso vererek otobüs ücretlerinden çok ucuza yararlandırmayı planladıklarını söyledi.

Paso uygulamasıyla ilgili kararı Belediye Meclisinin geçtiğimiz gün gerçekleşen Ekim ayı olağan toplantısında oy birliğiyle aldığını vurgulayan Başkan Karahan, bu konuda tek şartın öğrencilerin nüfus kayıtlarını Simav’a aldırmak olduğunu kaydetti.

Nüfusunu Simav’a aldırmayan öğrencilere paso verilmeyeceğini ifade eden Başkan Karahan, paso almayan öğrencilerin otobüslere 75 kuruş bilet karşılığında bineceklerini ve ayda ortalama 65 lira gibi bir ulaşım gideri ödemek zorunda kalacağını belirterek, ”Üniversite öğrencilerimizi kendi evlatlarımızdan ayırmıyoruz. Ulaşım konusunda da kendilerine ekonomik bir rahatlama getirmek için paso uygulaması başlattık. Pasosunu almak isteyen öğrenci kardeşlerimizi belediyemize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İlçe merkezindeki mevcut 8 İlköğretim okuluna giden 8 bin dolayındaki öğrenciye destek amacıyla belediye otobüslerinden bedava yararlandırdıklarını kaydeden Başkan Karahan, üniversite öğrencilerine yönelik başlatılan paso uygulamasından 9 orta öğretim kurumunda okuyan 3 bin 565 öğrencinin de yararlanabileceğini kaydetti. Karahan,” Paso uygulamasından yararlanmak isteyen orta öğretim kurumu öğrencileri belediyemize gelerek aylık 25 lira karşılığında pasolarını çıkartabilirler” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Kasım Karahan, tek amaçlarının halka hizmet olduğunu ve halka hizmeti hakka hizmet olarak gördüklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 18:32:05
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 18:52:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?