19
Mayıs
2024
Pazar
SİMAV - KÜTAHYA

Üretim artıyor çiftçi fakirleşiyor

MHP  SİMAV İLÇE BAŞKANI AHMET GÜNDÜZ:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Simav İlçe Başkanı Ahmet Gündüz, üretimin artmasına rağmen çiftçinin fakirleşmesine bir anlam veremediklerini bildirdi. Gündüz,açıklanan büyüme rakamları ışığında tarımdaki büyümenin endişe verici olduğuna vurgu yaptı. Gündüz, tarım sektörünün bu verilerle fakirleşen bir büyüme süreci yaşadığına dikkat çekti. Gündüz, konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Tarımsal üretim artarken, ürün fiyatlarının diğer sektörlere göre düşük oranda arttığını, bunun sonucu olarak da çiftçi gelirlerinin önemli ölçüde gerilediğini dile getiren MHP Simav İlçe Başkanı Ahmet Gündüz, bu çerçevede Simav çiftçisinin de son bir yılda yüzde 30 fakirleştiğini iddia etti. Tarım kesiminde çalışanların ekonomik kayba uğradığını söyledi.

Çiftçinin fakirleşmesiyle köyden kente göçün hızlandığına dikkat çeken MHP Simav İlçe Başkanı Ahmet Gündüz, göçün devam etmesi halinde köylerin yakın bir zamanda tamamen boşalacağını savundu.

Köyden göç ile birlikte tarım arazilerinin de boş kaldığının ve bunun da tarımsal üretimin düşmesine sebep olduğunun altını çizen Ahmet Gündüz, "Köylü artık tarımsal üretimden umudunu kesti. Köyünü, tarlasını bırakanlar büyük şehirlere göç edip buralarda gecekondu bölgelerine yerleşmekte. Köyünde toprağının efendisi olan köylü maalesef şehirde işsizler ordusuna katılmakta. Simav’da da her geçen gün artan işsiz sayısına ve niteliğine bakıldığında bunların önemli bir kısmının köyünü ve toprağını terk edip iş bulmak amacıyla bu şehre gelip hayal kırıklığı yaşayanlar olduğu görülecektir. Bu sosyal felaketin önlenmesi için hükümetin gerekli tedbirleri acilen almasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 15:27:00
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 23:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?