18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü

BOL YAĞIŞ SİMAVLI ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

İç Ege’nin tahıl ve meyve ambarı konumundaki Kütahya’nın Simav ilçesine 2009 yılında metrekareye Bin 134,2 kilogram dolayında yağış düştü. Simav’ın uzun yıllar Bin 200 kilogram dolayındaki yıllık yağış ortalamasını 2009 yılında da yakaladığına dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, üreticiler olarak 2010 yılına umutlu girdiklerini söyledi.

2009’da en bol yağışın metrekareye 308.4 kilogram ile Şubat ayında düştüğünü bildiren Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, temmuz ayında ise ilçeye bir damla bile yağışın düşmediğini vurguladı. Bütüner, yeni yılın ilk günlerinde 3 gündür devam eden sağanak yağışların zaman zaman hayatı olumsuz yönde etkilemesine rağmen çiftçinin yüzünü güldürdüğünü söyledi Meteoroloji yetkilileri yağışların önümüzdeki birkaç gün daha devam etmesini tahmin ettiklerini dile getirdi Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, yeterli derecede yağış almalarına rağmen son yıllarda etkili olan kuraklık yüzünden toprağın suya doymadığını ve biriken yağmur sularının Simav Ovasındaki kanal ve derelere henüz ulaşmadığını söyledi.

Son yağışların kardeşlenme döneminde bulunan hububata çok iyi geldiğini anlatan Bütüner, bundan sonraki yağışlarla Simav Ovasındaki kanal ve derelerin dolacağını ümit ettiklerini söyledi. Simav’da halkın büyük kısmının geçimini tarımdan sağladığını ifade eden Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, çiftçiler olarak son yılların en mutlu günlerini yaşadıklarını dile getirdi.

Yağışların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi halinde önümüzdeki sezonun bol verimli bir hasat yılı olacağını ümit ettiklerinin altını çizen Bütüner, çiftçilerin böyle yağışlı günleri fırsat bilerek üst gübrelemeyi ihmal etmemeleri uyarısında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 13:22:01
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 18:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?