16
Mayıs
2024
Perşembe
SİMAV - KÜTAHYA

Yaz okulu Simav'ı canlandırdı

Kütahya'nın Simav ilçesinde Dumlupınar Üniversitesi'ne bağlı Teknik Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksekokulunda açılan 'yaz okulu' ilçeyi canlandırdı, esnafların yüzünü güldürdü.

Yaklaşık bin yeni öğrencinin aileleriyle birlikte Simav gelerek yaz okuluna devam etmesi esnafların yüzünü güldürdü. Simav Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Korkmaz, elektrik, pazarlama, muhasebe, bilgisayar teknolojisi ve programlama, işletme, organik tarım, endüstriyel elektronik, bankacılık ve sigortacılık ile elektronik haberleşme programlarında açılan yaz okuluna Simav'ın yanı sıra Kütahya merkez dahil Altıntaş, Domaniç, Emet, Gediz, Hisarcık, Tavşanlı, ve Şaphane ilçeleri Meslek Yüksekokulunda okuyan öğrencilerin katıldığı bildirdi.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknik Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Rüştü Güntürkün de fakültenin Mobilya Dekorasyon ve Makine Eğitimi programlarına katılmak için Simav Teknik Eğitim Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra Gazi Üniversitesi ile Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinden gelen toplam 314 öğrencinin 23 Ağustos 2007 tarihine kadar yaz okulunda eğitim göreceğini ifade etti.

Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğünün izni ile ilçede ilk kez bu kadar geniş kapsamlı Yaz Okulunun açılmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirten Simav Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Aydoğan, "Geçmiş yıllarda okullar tatile girdiğinde üç ay boyunca ekonomik sıkıntıya giren esnaf arkadaşlarımız öğrencilerin yolunu gözlerdi. Bu yıl ilk kez böylesine geniş kapsamlı yaz okulunun ilçemizde açılması ve bini aşkın öğrencinin eğitim görmesi esnaflarımızın yüzünü güldürdü. Simav'ı canlandırdı" dedi. Aydoğan, "Üniversite öğrencilerimiz esnaf arkadaşlarımızın velinimetidir. Onların kıymetini şimdi daha iyi anlıyoruz. Yaz okulunu Simav'da açarak esnaflarımızın ekonomik sıkıntısına son veren Dumlupınar Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Güner Önce başta olmak üzere Simav Teknik Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yardımcı Doç. Dr. Rüştü Güntürk'ün ile Simav Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Mehmet Korkmaz ve yaz tatillerini öğrencileriyle geçirmek zorunda kalan öğretim üyesi ve görevlilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2007 Pazartesi 13:33:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa aksu IP: 88.251.223.xxx Tarih : 3.08.2007 22:43:42
yaz okulu canlılık getirmiş esnaf gülecekmiş esnafın durumunda ne varki herşey normal işler tıkırında herkes hayatından memnun seçim de akp nin aldığı oylar bunları göstermiyormu şikayetleri olsaydı esnafın köylünün çiftçinin oylarını başka yere verirdi demekki işler tıkırında bunlar boş laf yola devam.