26
Mayıs
2024
Pazar
SİMAV - KÜTAHYA

Yeraltına 36 kilometre kablo

SİMAV’DA YERALTINA 36 KİLOMETRE KABLO

Eskişehir Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketinin Kütahya’nın Simav ilçesinde başlattığı elektrik hatlarını yer altına alma çalışmaları, ağır kış koşullarına rağmen ihaleyi kazanan üstlenici firma Nahit Doğan tarafından aralıksız sürdürülüyor.

Müteahhit firmanın şehir merkezi başta olmak üzere Yeni Mahalle, Tabakhane ve Karşıyaka Mahallelerinde sürdürdüğü çalışmalar ise Eskişehir Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketinin Simav Sorumlusu Mümtaz Uygun tarafından sürekli takip ediliyor.

Uygun, 700 bin TL tutarındaki çalışmalar kapsamında 2009 yılı içerisinde yer altına 36 bin 610 metre elektrik kablosu döşendiğini bildirdi. Yer altına elektrik hattı döşeme çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Uygun, bu günlerde eski elektrik direklerinin sökülerek yerlerine yeni galvanizli elektrik direklerinin dikilmeye başlandığını vurguladı. Uygun, çalışmaları kapsamında 630 KVA’lık 2 trafo, 2 Modüler Hücre, 137 lamba ve 87 baksın da hizmete alındığını söyledi.

Çalışmalar esnasında verdikleri rahatsızlık nedeniyle vatandaşlardan özür dileyen Eskişehir Uygun, sürecin sona ermesiyle Simav halkının daha kaliteli ve modern bir hizmetle tanışacağını söyledi. Kabloların yeraltına alınmasının doğaya fayda sağladığını ve görüntü kirliliğini engellediğini dile getiren Uygun, tek gayelerinin vatandaşlara kesintisiz elektrik hizmeti sunmak olduğunu kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 11:39:01
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 00:16:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?