18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİMAV - KÜTAHYA

Yeşil Kart'lı zenginlere takip

Kütahya'nın Simav Kaymakamı Günay Özdemir'in, ilçede Yeşil Kart'lı zenginleri sıkı bir şekilde takibe alması sonucunda, 28 bin 532 olan Yeşil Kart'lı sayısı 2 yılda 8 bin 926'ya düştü.

Sağlık Bakanlığı'nın 2 yıl önce Yeşil Kart'lara getirdiği yeni düzenlemenin ardından ilçe genelinde bu konuda titiz bir çalışma başlattıklarını bildiren Özdemir, "Yeşil Kart'ı olanlar ile yeni müracaatta bulunanları tek tek incelemeye aldık. Köylere, hatta evlere kadar giderek yaptığımız kontrollerimizi sıklaştırdık. Karşımıza kamyonu olan, hatta otobüsü olan Yeşil Kart'lılar bile çıktı" dedi.

Yeşil Kart'ın hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar için geçerli olduğunu vurgulayan Özdemir, "Durum böyle olduğu halde BAĞ-KUR'lu ve SSK'lıların bile Yeşil Kart sahibi olduklarını gördük. Hepsini iptal ettik" diye konuştu.

Yeşil Kart sahibi olmak için son 2 yılda müracaat eden 14 bin 884 vatandaştan sadece 8 bin 926'sının Yeşil Kart almaya hak kazandığını belirten Özdemir, "Bundan sonra ince eleyip sık dokuyoruz. Yeşil Kart'ları ekiplerimizin köylere, hatta evlere kadar gidip gerekli araştırma ve soruşturmaya yapmalarından sonra vermeye başlayınca, 2 yıl önce 28 bin 532 ile Kütahya'nın en çok Yeşil Kart'lı ilçesi Simav'da bu rakam bu gün itibariyle 8 bin 926'ya düştü. Ayrıca yeni müracaatları da almaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 17:59:39
Güncelleme :12 Kasım 2005 Cumartesi 16:22:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?