26
Mayıs
2024
Pazar
TAVŞANLI - KÜTAHYA

19 yangında 5,20 hektar yandı

TAVŞANLI ORMAN İŞLETME MÜDÜRÜ OSMAN KILICEL:

Tavşanlı Orman İşletme Müdürü Osman Kılıcel, 2008 ve 2009 yıllarının yangınlarla mücadele konusunda başarılı geçtiğini söyleyerek bu sene meydana gelen 19 yangında toplam 5,20 hektarlık alanın yandığını söyledi.

Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğünde 2009 yılı orman yangınlarıyla mücadele faaliyetleri hakkında bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan İlçe Orman İşletme Müdürü Osman Kılıcel, "İşletme Müdürlüğümüzün kontrolü altında olan 126 bin hektarlık yangına birinci derece hassas orman bölgesinde tüm tedbirler üst düzeyde alındı. Bizler için 12 ay yangınla mücadelede geçmesine rağmen haziran-kasım ayları arasındaki zaman diliminin en riskli dönem olduğu için bu dönemde mücadelemiz bir kat daha artıyor" dedi.

Yangınla mücadele çalışmalarını toplam 6 teknik eleman, 27 orman memuru ve 74 de yangın işçisi ile yürüttüklerini ifade eden Kılıcel, ayrıca bünyelerindeki 6 arazöz, birer tane su tankeri ve greyder ile görev yaptıklarını anlattı. 4 tane de gözetleme kulesinin bulunduğunu anımsatan Kılıcel, bu sene kırsal alanlarda 35 yangına müdahale ettiklerini belirtti.

Yangınla mücadelenin zorlu ve yüksek meşakkat isteyen bir uğraş olduğunu ifade eden Osman Kılıcel, "Kişisel olarak hiçbir şekilde bu emeğin bir karşılığı olabileceği kanaatinde değilim. Bu çerçevede üstün özveriyle başarılı bir dönem geçirmemizde katkısı bulunan tüm personelimize teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 09:42:03
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 10:01:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?