16
Mayıs
2024
Perşembe
TAVŞANLI - KÜTAHYA

3. Kültür ve Turizm Festivali ilgi gördü

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı bağlı Balıköy beldesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Kültür ve Turizm Festivali" ilgi gördü.

Festivale, Kütahya Vali Yardımcısı Halil Yavuz Kaya, Tavşanlı Kaymakamı Mehmet Suat İlhan, İl Tarım Müdürü Bekir Gencer, belde ve belediye baş-kanları ve çok sayıda belde halkı katıldı. Balıköy Belediye Başkanı Recep Şaban Toy, "Geleneksel hale getirdiğimiz ve bu yıl 3. sünü düzenlediğimiz festivale her yıl daha çok iştirak olması bizleri mutlu ediyor. Balıköy'ümüzün tanıtımı için düzenlediğimiz festivale katılan herkese ve katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teşekkür ederim" dedi.

Programda 13 çocuk sünnet ettirildi. Sünnet konvoyunun ardından Merkez Camii'nde mevlit okundu. Daha sonra Belediye Düğün Salonu'nda 13 çocuk sırayla sünnet edildi. Çocuklara Balıköy Belediyesi'nce hazırlanan hediyeler ve birer çeyrek altın verildi. Halk oyunları, mehter ve illizyon gösterilerinin renk kattığı festivalde Balıköy Belediyesi'nce düzenlenen voleybol turnuvasının ve penaltı yarışmasının final müsabakaları yapıldı. Ayrıca festivalde düzenlenen Balıköy konulu kompozisyon yarışmasını kazanan Soluganlar Köyü'nden Meltem Öztürk'e cumhuriyet altını hediye edildi.

En güzel kuzu yarışmasının da yapıldığı festivalde Karaşehir köyünden Alaattin Soysal'ın kuzusu en güzel kuzu seçildi. Kuzusunu Balıköyspor Kulübü'ne bağışlayan Soysal'a cumhuriyet altını hediye edildi. Havai fişeklerin gölgesinde gerçekleştirilen ağalık seçimini, köyün en güzel kuzusuna en yüksek meblağı veren Eczacı Senai Koca kazandı. Koca bin 500 YTL ile başlayan açık arttırmada kuzuyu 2 bin 250 YTL' ye satın alarak 'Festival Ağası' ve Balıköyspor Kulübü sponsoru oldu. Program, İsmail Muslubaş ve Zeynel Sağ konseriyle son buldu.
iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 12:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?