23
Mayıs
2024
Perşembe
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Atık su bedeli kaldırılıyor

Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, atık su bedellerinin kaldırıldığına dair son günlerde ilçe halkı arasında dolaşan söylentilere açıklık getirdi.

Atık su bedeli konusunun belediye meclisi toplantısında görüşüleceğini belirten Çakır, Belediyeler Kanunu’nda yapılan değişiklikle kendilerine müracaat eden vatandaşların atık su bedellerinin kaldırıldığını söyledi.

İlgili kanundaki düzenlemenin atık su bedelinin kaldırılmasını öngörmediğini kaydeden Çakır, "5035 sayılı kanunun 41. maddesinde, atık su bedelinin alınmasıyla ilgili bir hüküm bulunmamasına rağmen, alınmamasıyla ilgili de bir hüküm yoktur. Bu konuyla ilgili Kütahya Valiliği’nden görüş istedik. Gelen cevapta, çevre temizlik vergisi uygulamasına son verildiğine dair herhangi bir hüküm bulunmadığı ifade edildi. Biz, vatandaşlarımızın bu konudaki taleplerini göz önüne alarak, bir çözüm arayışı içerisindeyiz. Bu hafta yapılacak meclis toplantısında bu konuyu gündeme alacağız. Büyük bir ihtimalle toplantıdan atık su bedelinin tamamen kaldırılması yönünde karar çıkacak. Böyle olunca madde hakkındaki belirsizlik de ortadan kalkmış olacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 13:16:59
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 11:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?