22
Mayıs
2024
Çarşamba
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Ayvalı Göleti su tutmaya başladı

Kütahya İl Özel İdaresi tarafından Tavşanlı ilçesine bağlı Ayvalı Köyü'nde yaptırılan gölet inşaatı tamamlandı. İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, 2002 yılında ihalesi gerçekleştirilen ve 2005 yılında Kontrol Mühendisi Sibel Erol nezaretide inşaatına başlanan Ayvalı Sulama Göleti'nin yapımı sona erdi.

Ayvalı Sulama Göleti inşaatının tamamlanmasının ardından gölet su depolamaya başladı. Bu arada göletin dolu savak inşaatı çalışmaları ise devam ediyor. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Mehmet Karaduman, Ayvalı Sulama Göleti'nin 16.5 metre kret yüksekliğinde inşa edildiğini ifade ederek, "290 bin metre küp su depolama hacmine sahip olan gölet, 600 dekar tarım arazisine sulama suyu sağlayacak. Göletten 'yağmurlama tekniğiyle' sulama tesisi ise önümüzdeki yıllarda yapılacak. Söz konusu sulama tesisi de yapıldıktan sonra Ayvalı Köyü'nün tarım arazilerinde kuru tarımdan sulu tarıma geçiş sağlanacaktır" dedi.

Karaduman sözlerine şöyle devam etti: "Çevremizde çok ciddi yatırımlar yapılıyor. Bu gölet de çiftçilerimize yönelik olarak yapılan yatırımlar kapsamındadır. Bu göletimizin yapımına 2005 yılında başlandı ve şu anda en azından göletimiz tamamlanmış durumdadır. Önümüzdeki dönemde başka çiftçilerimizde bu yapılan yatırımdan yararlanacaklardır. Artık kuru tarımdan sulu tarıma geçiyoruz. Buralarda tabiatın şekli dahi değişecektir. Buralarda yağmurlama sistemleri de kurulacaktır." AK Parti İlçe Başkanı Karaduman, Ayvalı Sulama Göleti'nden 2 bin 600 çiftçinin yararlanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2007 Cumartesi 12:54:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?