25
Mayıs
2024
Cumartesi
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Büyükelçi Jakabcin Tunçbilek'te

SLOVAKYA BÜYÜKELÇİSİ VLADİMİR JAKABCİN TUNÇBİLEK'E GELDİ

Slovakya Ankara Büyükelçisi Vladimir Jakabcın Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Ömerler Ocağı'nda faaliyet gösteren firma yetkilileriyle görüşmek ve çalışmalar yapan Slovakyalı mühendis ve teknisyenlerden bilgi almak amacıyla Tunçbilek Beldesi'ne geldi. Tunçbilek Belde Belediye Başkanı Mutahhar Temel'i de makamında ziyaret eden Slovakya Ankara Büyükelçisi Vladimir Jakabcın ve beraberindeki heyete Başkan Temel tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Büyükelçi Jakabcın mevcut işbirliğini daha da arttırmak için gerekli çalışmalar yürüteceklerini ifade ederek ayrıca gün içinde yeraltına inerek oradaki çalışmaları da incelemek istediğini kaydetti.

Belediye Başkanı Temel ise Slovakya Ankara Büyükelçisi Vladimir Jakabcın ve beraberindekileri Tunçbilek'te misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "İnşallah bundan sonra Slovakya ile Türkiye ilişkilerinde özellikle madencilik ve enerji alanında daha önemli gelişmeler olur, biz Slovakya'nın işbirliğini daha yoğun bir şekilde görürüz. Biz Belediye olarak bu konuda her türlü desteği sağlamaya hazırız" dedi.

Büyükelçi'ye Tunçbilek hakkında kısa bilgiler verdiğini dile getiren Başkan Temel, "Tunçbilek'te önümüzdeki dönemde 200 megavatlık termik santralı ile Tunçbilek'te Kocaçay üzerinde 2 tane hidroelektrik santralının kurulacağını söyledim. Bu çerçevede inşaat çalışmalarının başladığını ve bu sene Kasım ayı itibariyle tamamlanmasının hedeflendiğini ifade ettim. Sonuç olarak şunu söyleyebilirim. Tunçbilek'teki bu yatırımlar insanımızın iş ve ekmek bulmasını sağlamaktadır. Tunçbilek’teki yatırımlar, Tavşanlı'nın, Kütahya'nın yatırımlarıdır. Netice itibariyle ülkemizin yatırımlarıdır. Burada üretilen elektrik ve kömür, Türkiye'nin her tarafına gönderiliyor. Dolayısıyla yeniden Tunçbilek ve Tavşanlı'nın bir enerji şehri haline gelmesi bizi çok heyecanlandırıyor" ifadelerini kullandı.

SLOVAKYA BÜYÜKELÇİSİ VLADİMİR JAKABCİN TUNÇBİLEK'E GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 12:51:04
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 23:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?