24
Mayıs
2024
Cuma
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Düğünlere ÖSS yasağı

Kütahya’nın Tavşanlı Kaymakamı Erol Türkmen, ÖSS’ye hazırlanan öğrencilerin özellikle gece geç saatlerde rahatsız edilmemeleri için canlı müzik yayını yapan işletmelerle düğünlere zaman kısıtlaması getirdiklerini söyledi.

Bu hususta düğün sahipleri ve işletmecilerden anlayış beklediklerini dile getiren Kaymakam Türkmen, "Bilindiği gibi 19 Haziran Pazar günü öğrenci seçme sınavları yapılacak. ÖSS’ye hazırlanan gençlerimizin sınava daha rahat hazırlanabilmeleri için, yüksek sesle müzik yayını yapan işletmelerle düğünlere zaman kısıtlaması getirdik. Kısıtlama, saat 22.00’den sonrası için geçerli. Bu kararı Emniyet Müdürlüğü ile yaptığımız istişareler sonucu aldık. Zaten söz konusu karar, Türkiye genelinde birçok il ve ilçe merkezinde yapılıyor. Böylece öğrencilerimizin imtihanlara daha iyi hazırlanmalarını sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Yüksek sesli müzik yayını yasağının Tavşanlı Belediyesi’ne ait hoparlörlerden halka duyurulduğunu anlatan Türkmen, emniyete öğrenci velilerden yüksek sesle müzik yayını yapanlar hakkında çeşitli şikayetler geldiği de sözlerine ekledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2005 Salı 14:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?