19
Mayıs
2024
Pazar
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Fabrika açılsaydı bu kadar sevinmezdim

Maden-İş Sendikası Batı Anadolu Şube Başkanı Yusuf Yaman, Doç. Dr. Mustafa Kalemli Tavşanlı Devlet Hastanesi'nde oluşturulan 5 yataklı yoğun bakım ünitesi hakkında yaptığı açıklamada, "2 binin üzerinde işçi kesiminin üye olduğu bir sivil toplum örgütünün şube başkanı olarak, bölgemize istihdama yönelik büyük bir fabrika açılmış olsaydı bu kadar sevinmezdim" dedi.

İnsan hayatının her şeyden önemli olduğunu kaydeden Yusuf Yaman, bu ünitenin kurulması için 1 yıldan bu yana Milletvekili Hüsnü Ordu ile istişarede bulunduklarını anlattı. Yaman, Ordu'nun bu konuda ilgisiz kalmayarak ilçeye büyük bir hizmetin kazandırılmasına ön ayak olduğunu ifade etti.

Yaman, "Geçtiğimiz yıl Gürağaç'ta üyemiz olan bir işçinin çocuğu düşerek ağır yaralanmış. Bu çocuk, Tavşanlı'da yoğun bakım ünitesi olmadığı için Kütahya'ya sevk edilmiş. Burada da kapasitenin dolu olduğu söylenerek Eskişehir'e gönderilmiş. Geçen bu süreçte işçimizin çocuğu hayatını kaybetti. Eskişehir'deki profesörler (Eğer çocuğunuz bulunduğunuz yerde bir yoğun bakım ünitesi olsaydı ve birkaç gün burada kaldıktan sonra bize gelseydi hastanemizden sağlıklı bir şekilde çıkardı) ifadesini kullanmış. Bu bana anlatıldığında çok üzülmüştüm. Ama 5 yataklı da olsa bir yoğun bakım ünitesinin ilçemize kazandırılmış olması ağır şartlarda çalışan işçi camiamızı mutlu etmiştir. Sendika olarak bu merkezin genişletilmesi ve geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Başta Milletvekilimiz Hüsnü Ordu ve hastane yönetimine bu konudaki çalışmalarından dolayı da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 13:37:10
Güncelleme :21 Mayıs 2009 Perşembe 13:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?