19
Mayıs
2024
Pazar
TAVŞANLI - KÜTAHYA

GLİ Lojmanları belediyenin

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde, Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessesesi'nin Göbel Kaplıcaları'nda eğitim ve dinlenme tesisi olarak 1967 yılında yaptırdığı lojmanlar, Tavşanlı Belediyesi'ne devredildi.

Tavşanlı Tapu Dairesi'nde yapılan protokolde, 32 adet lojman ve 1 adet lokal binası, 14 bin 465 metrekare alanıyla birlikte Tavşanlı Belediyesi'ne satıldı. Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır ile GLİ Müessese Müdürü Paşa Kaya'nın Tapu Dairesi'nde dün attıkları imzayla tapu devir işlemi tamamlandı. Başkan Çakır, Göbel Kaplıcaları'nda geçtiğimiz yılın sonlarında hizmete açılan termal tesisler için lojman ve dinlenme tesisi ihtiyacının alınan lojmanlarla giderileceğini ifade etti.

Tesislerin özel sektör mantığıyla işletilmesi için çalışacaklarını söyleyen Çakır, dinlenme tesisinin standartlarını yükseltmek şartıyla lojmanların ihale edileceğini bildirdi. Tavşanlı'da termal turizmi geliştirmek için büyük yatırımlar içerisine girdiklerini anlatan Çakır, 160 bin YTL bedelle alınan lojmanların ilk etapta ihtiyacı karşılayabilecek düzeyde olduğunu ifade etti. Çakır, satın alınan arazide termal tesislerle yeni otellerin yapımı için plan ve projenin bulunduğunu sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 12:45:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?