30
Mayıs
2024
Perşembe
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Hz. Hamza Camii ibadete açıldı

TAVŞANLI'DA HZ. HAMZA CAMİİ TÖRENLE İBADETE AÇILDI..

Hz. Hamza Camii tamamlanarak düzenlenen törenle ibadete açıldı. Açılış törenine Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de katıldı. Tavşanlı ve köy imamlarının yanı sıra vatandaşların katılımıyla açılış gerçekleştirildi. Açılış duasını İlçe Müftülüğünde görevli Halit Duran yaptı.

Caminin açılış kurdelesini Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ve dernek yönetimi beraber kesti. Açılış sonunda misafirlere çeşitli ikramda bulunuldu.

Dernek Başkanı Mustafa Şengül, cami temelinin 28 Nisan 2010’da atıldığını açılış töreninin ise 29 Nisan 2011’gerçekleştirildiğini söyledi. Tavşanlı ve köylerinin maddi ve manevi olarak büyük destek olduklarını kaydeden Şengül, dışarıya yardım istemeye gitmediklerini söyledi. Şengül, Camiye 160 milyar masraf edildiğini kaydetti. Caminin yapılması gereken eksiklerinin olduğunu vurgulayan Şengül cami için kendirline büyük ve anlamlı yardımlar yapıldığını ifade etti. 70 yaşında yaşlı bir teyzenin parmağındaki nişan yüzüğünü yardım olarak camiye verdiğini anlatan Şengül duygulu anlar yaşadı.

TAVŞANLI'DA HZ. HAMZA CAMİİ TÖRENLE İBADETE AÇILDI..
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2011 Cumartesi 13:44:04
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 09:29:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?