19
Mayıs
2024
Pazar
TAVŞANLI - KÜTAHYA

İğneyle kuyu kazıyor

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi’nin tek hattatı Zeki Doğan Eralp, unutulmaya yüz tutmuş sanatını icra edebilmek için kendine ait küçük atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Tunçbilek Termik Santrali’nden emekli olan 53 yaşındaki Eralp, bundan 28 yıl önce gönül verdiği hat sanatına 200’ün üzerinde eser verdiğini söyledi. "İğneyle kuyu kazmak" olarak tarif ettiği hat sanatını hiç kimseden yardım almadan kendi kendine öğrendiğini dile getiren Erralp, son olarak Allah’ın güzel isimleri olan Esma-ül Hüsna adlı çalışmasını tamamladığını ifade etti.

Kendi kendine çalışarak sanatını ilerlettiğini söyleyen Zeki Eralp, "Son eserim olan Esma-ül Hüsna’yı birkaç ayda bitirdim. Kütahya, Manisa ve Tavşanlı’da sergilere katıldım. Geçen yıl 3 Eylül Leblebi Festivali’nde sergilediğim eserlerime halkımız büyük alaka gösterdi. Bu işi içimden gelen aşkla yapıyorum" dedi.

Aynı zamanda Tavşanlı Kültür ve Sanat Evi’nin kurucuları arasında yer alan Zeki Eralp, "Özellikle ince işçilik isteyen hatları yapmaktan daha çok zevk alıyorum. Ben Tavşanlı’nın şu andaki tek hattatıyım. Tecrübelerimi iki arkadaşımla paylaşıyorum ve onları yetiştirmeye çalışıyorum. Konu olarak Kur’an-ı Kerim’den sure ve ayetlerle Hz. Muhammed (S.A.V) hadislerini ve güzel sözlerini ele alıyorum. Gücüm yettiğince hat sanatını icra etmeye çalışacağım" şeklinde konuştu. Zeki Eralp, hat levhalarının fiyatının 200 ile 3 bin YTL arasında olduğunu bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2005 Cuma 12:42:46
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 15:34:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?