20
Mayıs
2024
Pazertesi
TAVŞANLI - KÜTAHYA

İşsizler Tunçbilek'e akın etti

Tavşanlı İlçesi’ne bağlı Tunçbilek Beldesi’nde, Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessesesi’ne ait yıllardır atıl durumda bulunan ocağı kiralayan Park Teknik A.Ş.’nin alacağı 400 işçi için binlerce kişi müracaat etti.

6 numaralı yer altı kömür ocağının idare merkezine gelen binlerce işsiz genç, müracaat formu alabilmek için izdihama sebep oldu. Sabahın erken saatlerinde ilçe merkezi ve civar köylerden ocağa akın eden işsizler, bir umut ışığı olarak gördükleri madenci olabilmek için bir birleriyle yarıştı.

Şirkete ait binanın önünde uzun kuyruklar oluşturan gençler arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Kargaşayı önlemek ve düzeni sağlamak için bölgeye sevk edilen polis ekipleri ve GLİ güvenlik birimleri zor anlar yaşadı. İzdihamın artmasını önlemek üzere işçi alımı için başvuru yapmak isteyen işsiz gençlerin kimlikleri polisler ve özel güvenlik ekipleri tarafından alınarak başvuru masasına ulaştırıldı.

Park Teknik A.Ş. İdare Müdürü Mustafa Aydın, izdihama gerek olmadığını, başvurmak isteyen herkesi önümüzdeki cuma gününe kadar kaydedeceklerini belirterek, "Yarından itibaren müracaat formlarını dağıtmaya başlayacağız. Formları dağıttıktan sonra verilecek numaralara göre adayları çağıracağız. Sonuçları basın aracılığınızla adaylara duyuracağız. Cuma gününe kadar müracaat eden arkadaşlarımızı kaydedeceğiz" dedi. Form doldurma işlemi 28 Kasım Pazar gününe kadar sürecek.

tavşanlı
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 11:46:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?