19
Mayıs
2024
Pazar
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Konutlar ne zaman teslim edilecek?

TAVŞANLI'DA TOKİ KONUTLARI NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

2. etap konutların teslimine ilişkin olarak 10 Aralık Perşembe günü bir açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Güler, bu konutların 3. etap konutlarla birlikte 20 Aralık'tan itibaren teslim edilmeye başlanacağını söylemişti. Güler, dün de konutların teslim edilememesi ile ilgili olarak TOKİ yetkilileriyle gerekli temasların sürdüğünü dile getirip, "Konutların Mart ayına sarkmadan teslim edilmesini ümit ediyorum" dedi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, 9 Aralık Çarşamba günü Kültür Sarayı'nda 2. etap konutların hak sahipleriyle bir toplantı yaptıklarını ve bu toplantıda konutların Mart ayına sarkmaması konusunda sakinlere site yönetiminin oluşturulması gerekliliğini söylediklerini belirtti.

O günkü toplantının neticesinde belirlenen site yönetiminin TOKİ'ye bildirildiğini anlatan Güler, "TOKİ de bize teslimatın gecikme gerekçesi olarak kalorifer tesisatlarının teslimlerinin yapılmadığı ve o bölgedeki mevcut binalardaki varsa arızaları tespitlerinin yapılmadığını gösterdi. Sonraki dönem içerisinde biz geçen hafta Perşembe gününden bu tarafa TOKİ'nin buradaki müteahhidi ile birlikte Belediyemizden vatandaşa vermiş olduğumuz söz çerçevesinde kömür alma suretiyle şu anda kalorifer tesisatlarının deneme işlemleri, iyi çalışıp çalışmadığı konusundaki tespit işlemleri yapılıyor. Aynı zamanda müteahhitle birlikte mevcut elektrik sistemlerinde herhangi bir arıza var mı, kanalizasyon hatlarında herhangi bir arıza var mı konusunda sistem itibariyle takip ediliyor. Ankara'da da oluşturmuş olduğumuz site yönetimiyle ilgili yazı ayın 15'inde Ankara'da TOKİ'ye teslim edildi. TOKİ'de Kütahya bölgesine bakan arkadaşımız gerekli aldığı evraklarla ilgili, gerekli işlemlerin takibine başlandığını bize bildirdi. İnşallah Ankara'daki görüşmüş olduğumuz konu çerçevesinde 2. etap toplu konutları bu ay sonundan itibaren ya da bu ay içerisinde teslim konusunda gerekli çalışmalara başladık. Belediye olarak üzerimize düşen görevi ve yükümlülüğü yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Daha önce TOKİ'nin kendilerine teslim tarihinin 20 Aralık olarak bildirildiğini söyleyen Güler, “3. etap konutların teslimi için de şu anda Ankara'dan heyet gelmiş değil. Yani Ankara TOKİ şu anda hem 2. etap hem de 3. etap konutların bu ay içerisinde teslimlerinin başlanması konusundaki takvimi üst yönetime sundu. Ankara'dan gelecek cevabı bekliyor. Bu cevap geldiği takdirde hemen Tavşanlı'ya gelmek suretiyle gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade ettiler. Benim ümidim var. Ay sonundan itibaren bu iş başlar diye düşünüyorum. Biz site yönetiminin oluşturduğumuzda gerekçede buydu. Ve belediyeden bir katkı sağlamak suretiyle konutlardaki kazanların kalorifer peteklerinin denetimlerini ve yapma gayretimizde bundan kaynaklanıyor. Şimdi bizim 2. etap konutlarda ikamet edecek olan vatandaşlarla 9 Aralık'ta yapmış olduğumuz toplantıda su aboneliklerini kendilerinin yapacağını söylemiştik. Hatta o günkü yapılan toplantıda aboneler konusunda maliyet unsurunun fazlalığı nedeniyle taksitlendirme yapabileceğimizi de söyledik. 2. etap konutlarda yer alan vatandaşlarımız eğer isterlerse bugünden itibaren 4 eşit taksitte sıcak suyla soğuk sularını aboneliklerini Belediyeye yaptırmaya başlayabilirler. Büyük ihtimalle yarından itibaren de biz telefon açıyoruz Ankara'ya durumun son hali konusunda Ankara’dan da takvim konusunda gerekli bilgi bize gelecektir diye temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

TAVŞANLI'DA TOKİ KONUTLARI NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 15:34:00
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 18:13:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin dirgin IP: 78.178.150.xxx Tarih : 8.06.2010 19:17:55

3. etap tokiler ne zaman teslim edilece k  yetkililere soruyorum