18
Mayıs
2024
Cumartesi
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Köylerde 'evet' mesaisi

TAVŞANLI ESKİ BELEDİYE BAŞKANI AKCAN:

12 Eylül'de yapılacak olan halk oylaması öncesi Tavşanlı'nın köylerine 'evet' ziyaretleri devam ediyor. Bu çerçevede AK Parti Tavşanlı İl Genel Meclisi üyesi Ramazan Aydemir, AK Parti eski Belediye Başkanı Mehmet Zeki Akcan, AK Parti eski İlçe Başkanı Mümtaz Serdaroğlu, 12 Eylül darbesi mağdurlarından Yasin Demirci ve Nehar Bülbül Köseler köyüne giderek vatandaşa 'evet' çağrısında bulundu.

Köseler Köyünde vatandaşlara hitap eden Tavşanlı eski Belediye Başkanı Mehmet Zeki Akcan, söz konusu ziyareti herhangi bir siyasi partinin etiketi altında gerçekleştirme-diklerini söyleyerek, "Tamamen daha fazla demokrasi adına buradayız" dedi.

Akcan, siyasi fikirlerimiz farklı olabilir. Gönül verdiğimiz partiler farklı olabilir. Ancak kendimiz için, geleceğiz için, çocuklarımız için, ülkemizin geleceği için hepimiz 12 Eylül'de 'evet' diyerek tek vücut halinde olmalıyız" diye konuştu.

Akcan, "Anayasa oylaması bir genel seçim oylaması değildir. Gelecek yıl yapılacak olan genel seçilerde gönül verdiğimiz partilere oy kullanabiliriz. "Fakat biz burada bütün siyasi partilerin tek vücut, insanlığımız ve demokrasinin gereği olan haklarımızın hiçbir engele takılmadan savunulabileceği bir ortamın yaratılması için 12 Eylül'de hep beraber evet deme arzusunu belirtmeye geldim. Ve mutlaka belirtmeliyiz" dedi.

12 Eylül'de solcu görüşlü, milliyetçi ve muhafazakar kesimlerin aylarca hatta yıllarca ha-pislerde yattığına işaret eden Akcan, "Demek ki darbeler sadece bir kesime yönelik yapılmıyor. Memleketini seven her kesimin evladı darbelerle cezalandırılıyor. Bu ülkede bir daha darbe yaşanmasın diye, darbeler bir daha bu memleketin gençlerinin üzerinden geçmesin diye 12 Eylül'de tercihimiz mutlaka 'evet' olmalı" şeklinde konuştu.

Akcan, "6 kişilik bir grup bu memleket insanının yüzde 50 oy verdiği bir partiyi pat diye kapatmayla karşı karşıya bırakabiliyor. Sade vatandaşlar çağrıldıklarında koşa koşa mahkemeye giderken bu ülkede kendisini üstün görenler mahkemeye ifade verme zahmetinde bile bulunmayabiliyor. İşte tüm bu çarpıklıkları kökten tarihin soluk sayfalarının arasında bırakmak adına yine 12 Eylül'de 'evet' demeliyiz. Statüko demokrasi kılıcı gibi tepemizde sallanmaya devam ediyor. Sen başa getirdiğin partinin bir takım işler yapmasını istiyorsun. Ama mevcut statüko buna müsaade etmiyor. Bunu için de anayasanın değişmesi gerekiyor. İşte 'evet' bunlar için gerekli" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 13:27:01
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 15:10:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?