19
Mayıs
2024
Pazar
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Kütahya-Tavşanlı: 'Ölüm Geçidi' vatandaşı isyan ettirdi

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi’nde birçok ölümlü kazanın yaşandığı hemzemin geçitte tedbir alınmaması vatandaşların tepkisine sebep oluyor.

Yeni Sanayi Sitesi’nin ortasından geçen demir yolu ile Tavşanlı’nın Kuruçay Beldesi ile bağlantısını sağlayan kara yolunun kesiştiği bölgede bugün yine bir tren otomobile çarptı. Ankara-İzmir seferini yapan yolcu treni, hemzemin geçide kontrolsüz bir şekilde giren Wolkswagen Passat marka otomobile çarptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, Yeni Sanayi Sitesi esnafı ve mahalle sakinleri, sürekli kazalara sahne olan hemzemin geçitte gerekli tedbirleri almasını istedi.

Esnaflar, "Bu bölgede sürekli trafik kazaları oluyor. Bazen bunlar ölümle neticeleniyor. En kısa zamanda yetkililerin bu geçitte kalıcı tedbirler almasını istiyoruz. Biz her gün bu geçitten yaya olarak geçiyoruz. Sanayinin gürültüsünden dolayı bazen tren sirenini duymadığımız da oluyor. Demir yolunun karşısındaki meskenlerde oturan öğrenciler de mecburen bu geçidi kullanmak zorunda. En azından çocuklarımızı düşünerek bazı tedbirler almak zorundayız. Bu geçit hem sürücülerin, hem yayaların can güvenliğini tehdit ediyor" diye dert yandılar.

KÜTAHYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2004 Pazartesi 12:55:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?