22
Mayıs
2024
Çarşamba
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Kütahya'nın en modern 'Acil Servisi'

Kütahya'nın Tavşanlı 82. Yıl Devlet Hastanesi'nin yenilenen acil servisi hizmete girdi. Tavşanlı 82. Yıl Devlet Hastanesi'ndeki acil servis bölümünün bugüne kadar 3 kez yer değiştirmesine rağmen istenilen kalitenin bir türlü yakalanamadığını ifade eden 82. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Ünal Ünalan, "Bir acil servisin kaliteli olarak hizmet verebilmesinin temel şartı kolay ulaşılabilir olmasıdır" dedi. 

Hastane binasının yanında bulunan TEDAŞ'a ait olan arsanın satın alınarak acil servise direk bağlantılı ve sadece acil servis için kullanılan bir yol yapıldığını ifade eden Ünalan, yine aynı bu alana park alanı da yapılarak artık bundan böyle hastane içerisindeki park karmaşasının önüne geçilebileceğini vurguladı. Acil servis bölümlerinin fiziki olarak yeterli bir alanda kurulması gerektiği söyleyen Ünal Ünalan, "Acil servis bölümümüzün yer aldığı önceki alanımız 90 metrekare iken, yeni acil servisimizdeki bu alan 360 metrekareye çıkartılmıştır" diye konuştu. Ünal Ünalan, yeni yapılan acil serviste 8 yataklı müşahade odasının bulunduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir acil serviste mutlaka canlandırma odası, hasta muayene odası, yeterli miktarda yatağı bulunan müşahade odası, pansuman odası, çalışanlar ve hizmet alanlar için dinlenme bölümleri, acil röntgen servisi ve enjeksiyon odası bulunmalıdır. Hizmete yeni kazandırdığımız bu acil servisimizde hepsi mevcuttur." 

Bu arada 2007 yılının sona ermesiyle acil servisten hizmet alan hasta sayısının 70 bin civarında olması beklenirken, 2008 yılında hizmet alacak hasta sayısının 90 bini bulması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 18:53:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?