22
Mayıs
2024
Çarşamba
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Kutlu Doğum Haftası'na mehterli veda

Tavşanlı Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri sona erdi. Etkinliklerin son günündeki mehter gösterisi vatandaşların yoğun ilgisini çekti.

Tavşanlı’da Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin kapsamında, 11 yıl aradan sonra 40 kişilik ekiple yeniden kurulan Tavşanlı Belediyesi Arslanbey Mehteran Bölüğü, ilk gösterisini Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Tavşanlı Belediyesi Mehteran Bölüğü, marşlar ve yürüyüşleriyle vatandaşlara coşkulu dakikalar yaşattı.

Mehteran, meydandaki konserin ardından cadde ve sokaklarda yürüyüş yaptı. Kalabalık bir vatandaş topluluğunun izlediği gösteri büyük beğeni topladı. Mehter marşlarını Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır da dinledi. Çakır, yeniden Tavşanlı halkıyla buluşan Arslanbey Mehteran Bölüğü’nün ilçemizin tanıtımına katkıda bulunacağını söyledi.

Mehterin tarihi ve kültürel değerlerimizden biri olduğunu ifade eden Çakır, önümüzdeki aylarda düzenlenecek kültürel etkinliklerde mehterin de yerini alacağını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 11:18:42
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 15:10:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?