18
Mayıs
2024
Cumartesi
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Milletvekili son noktayı koydu: Teşvikte sorun yok

AKP Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu, Tavşanlı’ya yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi.
Çukurköy Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Milletvekili Ordu’nun yanı sıra Tavşanlı Kaymakamı Erol Türkmen, AK Parti İlçe Başkanı Mümtaz Serdaroğlu, Tavşanlı, Çukurköy, Kuruçay ve Gürağaç belediye başkanlarıyla İl Genel Meclisi üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Tavşanlı ekonomisinin can damarı olan GLİ Müessesesi’ndeki gelişmeler hakkında bilgiler veren Ordu, "GLİ’de yeni kömür alanlarını araştırarak müessesenin ömrünü uzatmayı hedefledik. 125 metreküplük dekapaj ihalesi yaptırdık. Özel sektörle bazı alanlarda işbirliğine gidildi. Dolayısıyla daha önceki yıllarda 80 YTL olan 1 ton kömürün maliyeti 24 YTL’ye indirildi. Müessesede istihdam çalışmaları da devam ediyor. 2.5 yıl içinde hedefimiz 2 binken bin 800 işçi alımı yapıldı. Öte yandan Tunçbilek Lavvarı’nın özelleştirilmesiyle 6.5 YTL’ye mal olan kömür yıkama işlemi 2.5 YTL’ye indirildi. 100-150 kişi de burada istihdam edilecek" dedi.

Karayollarıyla ilgili çalışmalara da temas eden Ordu, "Kütahya-Tavşanlı karayolu tamamlandı. Duble yol için Kütahya yönünden çalışmalar başladı. Balıkesir hattında da çalışmalar hızla devam ediyor. Tunçbilek yolu da kamu kurumları arasındaki işbirliğiyle yapılıyor. Bu çalışmalarla ilimizin ve ilçemizin karayolu ağının kalitesini yükselteceğiz. Bunun dışında ilçemizde toplu konut inşaatı sürüyor. Doğalgazı Tavşanlı’ya ulaştırdık, dağıtım işi için ihale yapılmasını bekliyoruz. TEDAŞ tarafından yapılan ihale sonucu elektrik hatlarımız yenileniyor. Sağlık kuruluşlarımızla ilgili önemli mesafeler aldık. İlçemizdeki resmi kurum ve kuruluşların teknolojik donanımına da özen gösteriyoruz. Bundan sonra Kütahya’nın teşvik kapsamına alınmasıyla birlikte ekonomik kalkınma için gerekli adımları atacağız" diye konuştu.

Kütahya’nın Teşvik Kanunu kapsamına alınmayacağı yönündeki şayialara işaret eden Ordu, teknik çalışmalar dolayısıyla bunun geciktiğini, önümüzdeki günlerde Kütahya’nın teşvik kapsamına alınmasının onaylanacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 11:28:26
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 13:42:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?