18
Mayıs
2024
Cumartesi
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Öğrenci meclisi toplandı

ÖĞRENCİ MECLİSİ TAVŞANLI’DA TOPLANDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığıyla Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği 'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi' Projesi çerçevesinde oluşturulan Kütahya Öğrenci İl Genel Meclisi Tavşanlı'da toplantı yaptı.

Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından Tavşanlı Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Kütahya'ya bağlı ilçelerin Milli Eğitim Müdürleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Meclis toplantısının açılışında Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Kadıoğlu ve Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, demokrasiye vurgu yapan bir konuşma yaptı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Hatipoğlu, 2004'ten bu yana getirilen Öğrenci Meclisi uygulaması ile öğrencilerin demokrasiyi içselleştirmelerinin amaçlandığını söyleyerek, mülki amirler olarak kendilerinin de Öğrenci Meclisi'ni desteklediklerini anlattı.

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya ve Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Kadıoğlu da demokrasiye vurgu yapan bir konuşma yaptı.

Toplantıda Kütahya'dan gelen öğrenciler ildeki sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin geliştirilmesi, Şaphane ile Çavdarhisar ilçeleri çevre-sağlık bilgisi, Simav ile Pazarlar ilçeleri uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklar, Emet ile Domaniç ilçeleri ilk ve orta öğretimde eğitim kalitesini yükseltmek, Altıntaş ile Aslanapa ilçeleri okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması, Gediz ile Dumlupınar ilçeleri ildeki tarihi ve kültürel yerlerin tanıtımı ve en son Tavşanlı ile Hisarcık ilçeleri öğrencileri de okullardaki şiddeti meydana getiren sebepler ve bunların önlenmesi konularında görüşlerini belirtti.

Öte yandan Kütahya İl Öğrenci Meclis Başkanı Veli Üzümcü'nün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda TBMM’de Kütahya'yı temsil edeceği öğrenildi.

Programda ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çanakkale Savaşlarının yıldönümü nedeniyle ilköğretim okulu öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasına Türkiye üçüncüsü olan Arslanbey İlköğretim Okulu öğrencisi Berna Kaynar'a hediye takdim edildi.

ÖĞRENCİ MECLİSİ TAVŞANLI’DA TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 15:35:01
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 19:41:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?